fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 16 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Homenatge a Víctor Jara i a la lluita pels drets humans -Cultura- 17/09/2015

Les regidories de Polítiques LGTBI i de Patrimoni i Memòria Històrica van organitzar dimecres, 16 de setembre, al migdia un acte d'homenatge al cantautor xilè Víctor Jara, el dia que se celebrava el 42è aniversari del seu afusellament a mans de les tropes colpistes d'Augusto Pinochet. L'alcalde José María Osuna va rebre a l'Ajuntament al periodista xilè i activista dels drets dels homosexuals Víctor Hugo Robles. Uns minuts després, a la Biblioteca Municipal, Robles va parlar de la figura de Víctor Jara i de les semblances que hi ha entre la lluita per les llibertats que va encapçalar el cantautor ara fa quatre dècades amb la lluita que els homosexuals duen a terme actualment pels seus drets. Durant l'acte, es van recitar poemes i cançons de Víctor Jara.

Homenatge a Víctor Jara i a la lluita pels drets humans -Imatge 1-Homenatge a Víctor Jara i a la lluita pels drets humans -Imatge 2-Homenatge a Víctor Jara i a la lluita pels drets humans -Imatge 3-Homenatge a Víctor Jara i a la lluita pels drets humans -Imatge 4-Homenatge a Víctor Jara i a la lluita pels drets humans -Imatge 5-

L'activista Víctor Hugo Robles, conegut al seu país com el Che de los gays, està a Catalunya aquests dies per presentar el seu llibre autobiogràfic 'El diario del Che gay en Chile', un resum de 18 anys de lluita contra l'homofòbia a Xile. Des d'ahir la biblioteca de Ripollet compta amb un exemplar, obsequi del seu propi autor. Coincidint amb la presència de Robles a Catalunya, la regidoria LGTBI va considerar un "homenatge al Xile més combatiu i que lluita pels drets humans", tal com explica el regidor Fran Sánchez. "Volíem estendre aquest homenatge a Víctor Jara a un altre referent de la lluita pels drets humans, l'escriptor xilè Pedro Lemebel, amic íntim de Víctor Hugo Robles, i al president Salvador Allende, que es va suïcidar només cinc dies abans que fos afusellat Víctor Jara".

Per altra banda, l'activista Víctor Hugo Robles va reclamar justícia per la mort de Víctor Jara. "Malgrat que han passat 42 anys, encara no s'ha fet justícia per la mort de Jara, s'ha instal·lat un pacte de silenci, que amaga tots els fets i impedeix que es faci justícia", assenyala l'escriptor xilè. "Com a activista de la diversitat sexual i dels drets humans, em sentia amb l'obligació de rendir homenatge en un dia tan assenyalat a un símbol de la cançó, de la lluita social i compromès amb la força d'esquerres", indica Víctor Hugo Robles.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal