fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Es descobreixen dues serps al parc M. Lluïsa Galobart -Medi Ambient- 23/06/2015

La Regidoria de Medi Ambient ha informat de la presència de dues serps que s'han vist al parc M. Lluïsa Galobart. Els rèptils són totalment inofensius, segons fonts de la mateixa Regidoria, però es recorda que estan protegides per la Llei de Protecció dels Animals. Per aquesta raó, si una persona es troba amb algun d'aquests dos exemplars s'ha de posar en contacte amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet o amb el Cos d'Agents Rurals (Telèfon 24h. Cos d'Agents Rurals 93 561 70 00), que procediran a retornar aquests exemplars al seu hàbitat natural.

Es descobreixen dues serps al parc M. Lluïsa Galobart -Imatge 1-

A començaments del mes de juny, un veí del barri Maragall va veure dues serps que habitaven al parc M. Lluïsa Galobart. Des de llavors, s'han produït altres albiraments, provocant la curiositat i, en alguns casos, la por dels vianants. Aquest fet es va posar en coneixement de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament la setmana passada. Es va visitar el parc, amb la companyia d'agents forestals per veure de quins rèptils es tractava. En el moment de la visita no es van poder veure aquests animals però, per la descripció que van efectuar els veïns, es tracta amb molta probabilitat de dos exemplars de serp blanca (Rinechis scalaris), un d'ells d'un metre i mig de longitud.

Aquestes serps són totalment inofensives per a les persones. Tenen el cap petit i el morro agut que s'allarga més que la mandíbula. El color de fons és grogós. És una espècie que es reprodueix per ous i s'alimenta de mamífers de petita mida com ratolins, que caça preferentment a la nit. Forma part de la dieta de molts depredadors com, per exemple, l'àliga. És molt possible que aquests dos exemplars hagin arribat al parc transportats dins d'un vehicle. És molt corrent que les serps que viuen a la natura es refugiïn als baixos dels vehicles, atretes per la calor que emet el seu motor. Probablement, alguna persona, després d'una excursió a la muntanya, va retornar en companyia dels dos rèptils.

Cal recordar que aquestes serps estan protegides per la Llei de Protecció dels Animals. Per tant, es prohibeix la seva captura i/o tinença i donar-los mort pot ser constitutiu d'un delicte tipificat en l'article 336 del codi penal.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal