fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Per Sant Joan, revetlla i precaució -Societat- 23/06/2015

Aquest dimarts, 23 de juny, se celebra la tradicional revetlla de Sant Joan. Molts carrers de Ripollet celebraran la revetlla amb diversos sopars i festes. A hores d'ara, l'Ajuntament ha rebut un total de 9 sol·licituds per celebrar la revetlla al carrer. D'aquestes, n'hi ha 5 que són de veïns a títol particular,i les 4 restants són d'entitats.

Per Sant Joan, revetlla i precaució -Imatge 1-Per Sant Joan, revetlla i precaució -Imatge 2-

A les 22 hores, l'Associació de Veïns de Can Mas començarà la festa al Parc Primer de Maig. Una hora més tard, a les 23 hores, el Centro Aragonés realitzarà un sopar d'alforja, a la seva seu (carrer Nou, 22). El preu és de 5 euros per persona, i inclou un tros de coca, una copa de cava i el ball de revetlla. L'associació cultural El Local acollirà la revetlla del Front d'Alliberament Gay (FAGC), a partir de les 21.30 hores. Sota el títol 'Sant Joana Alliberada!', s'hi realitzarà un sopar, diverses actuacions i una revetlla al carrer, amenitzada per Gamerox Selektor. A més a més, durant tot el dimarts, els paradistes del Mercat Municipal realitzaran una degustació de coca i cava entre els seus clients.

En la revetlla de Sant Joan se sumen moltes tradicions, com ara les fogueres, els petards, la coca i el cava, que són elements indispensables. Des del departament d'Interior de la Generalitat, però, es demana precaució i una bona manipulació tant dels focs d'artifici com dels aliments per poder gaudir de la revetlla sense cap incident.

Respecte als petards i el seu ús, es recomana que es comprin en els establiments autoritzats. No s'ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques, i no es poden subjectar mentre s'encenen. És recomanable allunyar-los de la cara o qualsevol altre membre del cos. No s'han de llençar contra les persones, i si no exploten, val més no tocar-los sense haver-los remullat abans.

No es pot llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc, ni s'ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.

Quant a les revetlles veïnals, no s'ha d'encendre mai cap foguera amb líquids inflamables. S'ha de tenir molt de compte que tots els edificis veïns tinguin les finestres i els balcons tancats, no fos cas que les guspires o algun coet perdut entressin en algun habitatge i provoquessin un incendi. També s'han de plegar els tendals que pugui haver-hi a les terrasses.

Com en altres festivitats, es recomana agafar el transport públic si es preveu que aquella nit es prendran begudes alcohòliques o per evitar ensurts al volant provocats pel cansament o la somnolència.

Coques
En aquest dia, també és important seguir alguns consells pel que fa al consum de coques, especialment les farcides. Aquestes contenen ingredients que suposen un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de bacteris que proliferen amb l'increment de les temperatures.

A banda de les mesures d'higiene i seguretat que han de complir els obradors de pastisseria, els consumidors també poden contribuir a l'hora d'assegurar que el producte adquirit arribi en bones condicions a taula. En aquest sentit, cal seleccionar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservació fins al moment de consumir-les, evitant així comprar coques amb crema o nata, si no es pot assegurar la seva conservació en fred.

J.S.


Icona Fitxer PDF - 1,2 Mb - Poster_Feu_2015.pdf 
Icona Fitxer PDF - 0,57 Mb - Poster_Sigueu_2015.pdf 
Icona Fitxer PDF - 5,25 Mb - Quadriptic_2015.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal