fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El pressupost per al 2015 incrementa la dotació a serveis socials, ocupació i associacions -Política- 15/12/2014

El passat dijous, 11 de desembre, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo; el regidor de Comerç, Indústria i Turisme, Joan Fandos i la regidora d'Hisenda, Imma Viera, van presentar el pressupost de 2015, que passarà a aprovació del Ple Municipal del proper 18 de desembre. Enguany, l'import previst ascendeix a 27.507.443 euros, el que suposa un increment de l'1,87% respecte a 2014.

El pressupost per al 2015 incrementa la dotació a serveis socials, ocupació i associacions -Imatge 1-
Les claus del pressupost
Les principals claus del pressupost, tal i com va explicar l'alcalde, són la congelació, novament, dels impostos i taxes municipals, la contenció de la despesa ordinària, el manteniment de la quantitat i qualitat dels serveis i l'augment de les partides d'ajuts socials, com ara les beques menjador i les ajudes familiars, així com les de promoció de l'ocupació i dels teixits associatius.

També s'ha treballat per disminuir la càrrega financera, assumir l'augment de la despesa energètica i posar en marxa l'administració electrònica.

Quins ingressos té l'Ajuntament?
Les principals aportacions a l'economia de l'Ajuntament provenen d'impostos i taxes (IBI,vehicles, taxa d'escombraries, plusvàlues, IAE i impost de construccions, entre d'altres), així com de les participacions de Tributs de l'Estat, ingressos de la Generalitat i subvencions d'altres administracions.

També s'obtenen ingressos, tot i que en menys quantia, de la recollida selectiva, les multes i els recàrrecs i interessos de demora.

Quina és la despesa?
Un 31,54 % del total del pressupost es destina al personal de l'administració, un 6,70% a les escoles de primària i les llars d'infants (1.843.587 €), un 13,38% a serveis municipals, com la recollida d'escombraries, la neteja viària, l'enllumenat públic i les zones verdes; i un 9,77% a la Policia Local (personal, vehicles, manteniment d'instal·lacions i equipaments específics).

Pel que fa als diners destinats en Serveis Socials, suposen 1.906.117 € (6,93%) dels quals 720.00.711 € van dedicats a Gent Gran, 127.334 € al Centre Obert, 80.000 a beques menjador, 130.000 a ajuts econòmics i 209.434 a atenció a la infància i l'adolescència.

Pel que fa als patronats, rebran 1.371.868 euros el de Cultura, 1.128.165 euros el d'Esports i 1.128.848 euros el d'Ocupació.

Quant a les inversions municipals, seran en temes que el govern municipal considera estrictament necesaris, com les millores a escoles públiques, la compra de contenidors i vehicles de la Policia Local, l'administració electrònica, la renovació de la barana del Mercat Municipal, millores als locals d'assaig i als parcs i el canvi de l'ascensor del parc de Maria Lluisa Galobart.

Una economia sanejada
Durant la roda de premsa, la regidora d'Hisenda, Imma Viera, va destacar la bona salut de l'economia de l'Ajuntament de Ripollet, que té un endeutament del 19% (el màxim permès és del 110 %). També va afirmar que les imposicions del Govern de l'Estat, com són l'estabilitat pressupostària i l'establiment del sostre de despesa, han marcat molt la manera de realitzar els pressupostos de cara a 2015.

Per la seva banda el regidor de Comerç, Indústria i Turisme, Joan Fandos, va destacar que la línia continuista dels pressupostos no es estricta però que una de les prioritats ha estat continuar la legislatura creant ocupació.

Per últim, l'alcalde, Juan Parralejo, va deixar palès que es tracta d'un any diferent per ser un any electoral i que, tot i que altres municipis opten per renovar els pressupostos de l'any anterior, ells eren partidaris d'actualitzar-los per ajustar-los a la realitat i que considerava que eren una eina per dur a terme les polítiques de govern, format per PSC i CIU.

L.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal