fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple d'octubre debatrà l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2015 -Plens- 23/10/2014

Aquest proper dijous, dia 23 d'octubre, se celebrarà la sessió ordinària del Ple Municipal, amb 5 punts a l'ordre del dia. Entre ells, destaca l'aprovació inicial de l'expedient de les ordenances fiscals per a l'exercici 2015. També inclou l'aprovació definitiva de l'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions a Ripollet. Al punt de mocions, s'hi debatran 3, presentades pel COP-CpR.

El Ple d'octubre debatrà l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2015 -Imatge 1-

Les mocions són en suport a la iniciativa legislativa popular per una llei del sistema educatiu de Catalunya, per a la regulació d'aixecament d'embargaments en casos de dació en pagament i per a instar a les entitats financeres a eliminar de les seves hipoteques l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) a més de tres anys, declarat abusiu.

Ordenances Fiscals 2015
La proposta del govern municipal de les Ordenances Fiscals per al 2015, tal i com ha informat en nota de premsa, posa especial incidència en els aspectes següents:

- Es congela la totalitat de les taxes, impostos i preus públics per a l'any 2015.
- Es modifiquen i simplifiquen les condicions d'accés a les bonificacions de l'IBI de les famílies nombroses, per tal de millorar-ne l'accés, introduint la renda familiar com a element d'equitat.
- S'introdueixen bonificacions en l'impost de circulació per a aquells vehicles híbrids o elèctrics.
- Es simplifica el tràmit que han de fer aquelles persones més grans de 65 anys, jubilats o pensionistes, que tinguin dret a l'exempció de la taxa d'escombraries. Així, no caldrà que facin la petició cada any, sinó que només ho hauran de sol·licitar una vegada i automàticament es renovarà any rere any després d'haver comprovat la validesa de les dades.

La tinent d'alcalde d'Hisenda, Inma Viera, ha assegurat que "la congelació dels impostos i taxes que proposa el govern municipal és conseqüència de la bona gestió econòmica feta al llarg d'aquests anys". Segons Viera, aquesta congelació permetrà que "la pressió fiscal sobre els nostres veïns i veïnes no augmenti i que es puguin mantenir aquells serveis que contribueixen a mantenir la seva qualitat de vida".

R.H.


Vegeu el vídeo del darrer Ple i altres al canal Ripollet TV a YouTube.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal