fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
L'AMB amplia i millora la zona de barbacoes del parc dels Pinetons -Medi Ambient- 10/04/2014

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha realitzat recentment unes obres de remodelació i millora de la zona de barbacoes del parc dels Pinetons. Concretament, s'ha ampliat el recinte de barbacoes i pícnic uns 100 metres quadrats, s'han instal·lat noves taules i s'han arranjat altres que estaven malmeses, a més de millorar l'enllumenat. Les obres han tingut un cost de 47.000 euros, finançades a través del programa d'inversions metropolità.

L'AMB amplia i millora la zona de barbacoes del parc dels Pinetons  -Imatge 1-L'AMB amplia i millora la zona de barbacoes del parc dels Pinetons  -Imatge 2-L'AMB amplia i millora la zona de barbacoes del parc dels Pinetons  -Imatge 3-L'AMB amplia i millora la zona de barbacoes del parc dels Pinetons  -Imatge 4-

El passat dimecres, 9 d'abril, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat de la 1a tinent d'alcalde d'Urbanisme, Rosa Martín; la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo i responsables de l'Àrea Metropolitana, van realitzar una visita al parc. Xavier Segura, director d'espai públic de l'AMB, va explicar que aquest parc, que és un dels 34 parcs metropolitans, "és la joia de la corona. És un projecte que ens l'estimem molt i té unes particularitats, com les barbacoes, que el fan únic". Segons Segura, aquest espai de barbacoes "és un element d'èxit, perquè hem arribat a aquest punt d'equilibri, tan difícil d'aconseguir, entre el tipus d'ús, el nombre de taules, el nombre de barbacoes i la gestió". Jordi Bordanove, cap de la secció de parcs de l'AMB, va explicar per la seva part que "fins i tot el que fem és posar com a exemple el parc dels Pinetons i la gestió que fa l'Ajuntament amb d'altres parcs i d'altres ajuntaments". A més, bianualment fan enquestes de satisfacció per saber cóm el viuen i quines són les expectatives dels usuaris, amb uns resultats força satisfactoris, segons l'AMB.

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, es va mostrar molt satisfet de les millores i va assegurar que "aixó seria impossible sense l'Àrea Metropolitana", especialment pel cost del seu manteniment. Parralejo va explicar que "des del primer moment vam apostar per fer un parc al servei dels nostres veïns, que sabem que els agrada caminar i sortir de casa i és un espai necessari per al nostre poble". Tot fent memòria, l'alcalde recordava com, quan es va inaugurar, el parc semblava llunyà, ja que urbanísticament no s'havia arribat fins aquest punt. En aquest sentit, Parralejo comentava que li fa "especial il·lusió veure que amb el temps el parc es viu com nosaltres inicialment teníem planificat". Ara, segons l'alcalde, "es tracta d'administrar l'èxit i és molt difícil". Respecte aquest tema, creuen que cal mantenir l'equilibri i no ampliar més aquesta zona, ja que si no, no es podria gestionar com fins ara.

Properes millores
Tant l'Ajuntament com l'Àrea tenen previst continuar amb les millores al parc. Així, l'alcalde va explicar que faran un mirador al parc, a l'espai dels dipòsits i continuaran treballant en els cultius mediterranis del parc -olivera, vinya i ametllers- que serviran de lligam entre la Casa Natura i el parc. Per altra banda, l'Àrea Metropolitana està estudiant una petició de l'Ajuntament de millorar la zona d'aparcament. L'alcalde va acabar dient que "un parc com aquest mai estarà enllestit perquè és un parc molt viu i hem de saber adaptar el parc a les circumstàncies".

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal