fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
La Regidoria de Salut Pública Presenta la Memòria d'actuacions del 2013 -Sanitat- 11/04/2014

Aquesta setmana, la Regidoria de Salut Pública ha presentat la memòria dels programes i actuacions realitzades durant l'any 2013 des d'aquesta àrea municipal. S'han dividit les activitats en diversos apartats: promoció de la salut, seguretat alimentària, animals de companyia, sanitat ambiental, higiene i salubritat de vies públiques i espais privats i control de plagues.

La Regidoria de Salut Pública Presenta la Memòria d'actuacions del 2013 -Imatge 1-

Promoció de la salut
S'han dut a terme diferents campanyes i tallers adreçats a la protecció de la salut i a la defensa dels consumidors. Un exemple és la ja tradicional campanya Planta cara a la calor i el cicle d'activitats Més Salut, que proporciona eines i consells útils per millorar la qualitat de vida del veïntat. Han estat molt ben valorats també els tallers fets als centres educatius, amb la participació de prop de 700 alumnes de primària, secundària i batxillerat. Els tallers han versat sobre temes tant diversos com els primers auxilis, la salut alimentària, la sexualitat i la reproducció o la prevenció del tabaquisme.

Seguretat alimentària
S'ha elaborat un programa de seguretat alimentària de Ripollet, per tal d'actualitzar el cens d'establiments alimentaris i classificar-los en funció del risc amb l'ajuda d'un qüestionari i la programació de visites oficials d'inspecció. A més, també s'han emès informes relacionats amb fires, festes i altres activitats on hi hagi parades amb elaboració i/o manipulació d'aliments.

Animals de companyia
L'any 2013 va finalitzar l'adjudicació del servei de recollida i acollida d'animals perduts que, fins llavors, prestava la Fundació Daina. En l'actualitat, s'està en procés de nova adjudicació del servei. Durant l'any passat es van recollir 8 animals. També, en aquest apartat, s'ha fet una campanya de sensibilització sobre la tinença d'animals i s'han inscrit en el cens 104 animals nous, 94 gossos, 1 gat i 9 gossos perillosos.

F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal