fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 15 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Ple Municipal del 26 de setembre -Plens- 27/09/2013

El dijous, 26 de setembre, es va celebrar el primer Ple Municipal del curs polític 2013-2014. La sessió va comptar amb sis punts de l'ordre del dia, entre ells l'adjudicació del contracte de neteja i manteniment dels espais vers, que es va aprovar amb el suport de l'equip de govern (PSC i CiU) i el CpR i l'abstenció de PP i ICV-EUiA.

Ple Municipal del 26 de setembre -Imatge 1-Ple Municipal del 26 de setembre -Imatge 2-Ple Municipal del 26 de setembre -Imatge 3-Ple Municipal del 26 de setembre -Imatge 4-

Un dels punts dels quals es va donar compte a la sessió va ser el canvi de dia del proper Ple, que serà el dia 24 d'octubre. A més, també es va presentar a la nova responsable del departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Ripollet. A continuació, es va donar llum verda al Compte General del 2012, que es va aprovar amb els vots favorables del govern i l'abstenció de la resta de grups.

Seguidament, es va dur a l'aprovació del plenari l'adjudicació, a l'empresa Jardinet, del manteniment i neteja dels espais verds del municipi, per un període de tres anys, renovable a tres més, per un import total d'1,6 milions d'euros. El punt es va aprovar amb el vot favorable de PSC, CiU i el CpR i l'abstenció de PP i ICV-EUiA. La regidora del CpR, Eva Fretes, va destacar positivament que aquesta contracta l'hagi guanyat una cooperativa "en front de l'empresa privada tradicional" i per la seva part l'alcalde també va valorar que "aquesta cooperativa havia nascut d'un Pla del Patronat d'Ocupació i treballa amb col·lectius molt especials com són les persones amb alguna disminució".

Mocions
El primer text el va presentar el PP, en referència a l'activitat del Correbars, que un any més es va celebrar el primer dia de Festa Major i fora del programa. Els populars demanaven que aquest fet no es tornés a produir, fora del programa oficial. El text es va rebutjar amb els vots en contra de tots els grups, a excepció, del PP que hi va votar a favor. Govern i CpR, però, no van coincidir en el seu posicionament respecte la realització d'aquesta activitat, ja que, mentre el govern manté que ha de ser la Comissió de Festa Major qui decideixi quines activitats formen part del programa, el regidor del CpR, José M. Osuna assegurava que "aquesta és un activitat molt consolidada que es continuarà fent".

A continuació, el CpR va presentar una moció contra una part del deute contret pels ajuntaments. Després de no arribar a una acord a la Junta de Portaveus anterior al Ple, PSC i CiU van presentar una moció alternativa respecte a aquest assumpte. Pel grup de l'oposició, aquest deute "s'ha de declarar il·legítim i que no calgui pagar-lo". Per la seva part, el govern va optar per mostrar únicament el seu rebuig a aquest deute. El regidor del CpR, Toni Pijuan va lamentar que el govern es sumés a la seva moció. La portaveu socialista, Rosa Martín, va aclarir que "és una irresponsabilitat per part nostre afirmar la il·legitimitat del crèdit, ja que en el cas de fer-ho hi ha conseqüències penals que no podem assumir". Finalment, es va aprovar el text del govern amb els vots de PSC i CiU; Iniciativa va recolzar el text del CpR i el PP va optar per l'abstenció als dos textos.

A continuació, el CpR va presentar un text en contra de les lleis homòfones a Rússia. En aquest punt es va comptar amb la participació del president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez i Francisco Sánchez, de l'Associació local de gays i lesbianes, que va intervenir a la sessió. El text es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció de CiU i el PP que s'hi van abstenir.

La darrera moció la va presentar el grup municipal de CiU, per tal d'adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. ICV-EUiA i CiU van mostrar el seu vot favorable a la moció, així com el PSC i el CpR. El PP va manifestar la seva preocupació perquè "el govern recolzi aquest pacte que no és secundat per tot el municipi" i va votar en contra. Pilar Castillejo, del CpR, va voler respondre al PP assegurant que "el manifest defensa la voluntat del poble a escollir, tant a favor com en contra i per tant hi està tothom representat". L'alcalde va respondre als populars assegurant que "sóc l'alcalde dels independentistes i dels que no ho són, però crec que hem de poder votar i escollir lliurement". El Ple va finalitzar amb el punt de precs i preguntes.

F.R.

Seguiu en directe la sessió mensual del Ple Municipal per Ripollet Ràdio (91.3 FM) i online a ripolletradio.cat. També podeu veure els enregistraments de les sessions anteriors al canal de YouTube Ripollet TV.







AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal