fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Vaga d'ambulàncies fins dijous a tota Catalunya -Sanitat- 09/09/2013

Els prop de 5.000 treballadors d'ambulàncies de Catalunya faran quatre dies de vaga a partir d'avui. Protesten per la rebaixa de sou del 9,2% que els ha aplicat la direcció. Els treballadors van confirmar divendres la vaga fins al 12 de setembre, després de l'acte de conciliació amb l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies (ACEA) en què no van arribar a cap acord. Ivemon Ambulàncies Egara és l'empresa adjudicatària del transport sanitari urgent al Vallès Occidental. La delegació de Sabadell-Montcada-Ripollet compta amb 21 ambulàncies i uns 165 treballadors.

Vaga d'ambulàncies fins dijous a tota Catalunya -Imatge 1-

Serveis mínims
La Generalitat ha ordenat que, durant aquests dies de vaga, s'estableixin equips de guàrdia per garantir el trasllat de malalts i accidentats en cas d'urgència i de necessitat inajornable, ja sigui a la via pública o en peticions domiciliàries i interhospitalàries. També s'hauran d'encarregar d'atendre persones en tractament oncològic o d'hemodiàlisi o que necessitin proves complementàries de caràcter urgent, i dels trasllats entre hospitals.

Segons fonts sindicals, les trenta empreses concessionàries del servei de transport sanitari a Catalunya han aplicat una rebaixa salarial del 9,2% de manera unilateral als seus 4.800 treballadors. Segons CCOO, aquesta retallada, juntament amb la congelació dels últims anys, implica una reducció en els sous d'entre el 18 i el 20%. A més, els sindicats critiquen que la patronal està obstinada a repercutir en els sous dels treballadors les retallades que els ha aplicat l'Administració.

F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal