fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 3 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El Cercle Català de Negocis exposa els avantatges i inconvenients de l'Estat propi -Política- 26/11/2012

Ripollet per la Independència va organitzar el passat divendres, 23 de novembre, una xerrada col·loqui a càrrec de Francesc Giménez i Josep Conejos, del Cercle Català de Negocis. Els dos experts van explicar al Centre Cultural els beneficis d'un Estat propi, basant-se en l'estudi de les dades oficials i d'universitats d'arreu del món. Jordi Canals, coordinador de Ripollet per la Independència, va presentar l'acte, enumerant els "greuges" que històricament Catalunya ha patit en relació a l'Estat espanyol.

El Cercle Català de Negocis exposa els avantatges i inconvenients de l'Estat propi -Imatge 1-El Cercle Català de Negocis exposa els avantatges i inconvenients de l'Estat propi -Imatge 2-El Cercle Català de Negocis exposa els avantatges i inconvenients de l'Estat propi -Imatge 3-

Segons dades del Ministeri d'Economia, Catalunya pateix un "espoli", en paraules de Giménez, de 16.500 euros l'any. Uns diners que es podrien dedicar, segons l'expert, "a fer infraestructures, baixar impostos, augmentar pensions, i ser un país capdavanter com presenta la nostra associació".

Quant a un hipotètic pacte fiscal, Francesc Giménez va explicar que tot i que està prou bé, com tenen al País Basc, per a ells és "un mig camí, perquè l'important és prendre altres decisions, econòmiques, polítiques i socials". Pel que fa als inconvenients d'un Estat propi, Josep Conejos va parlar d'algunes despeses que caldria assumir, com ara ambaixades, l'exèrcit, si es volgués, o l'aportació que caldria fer a la Unió Econòmica Europea.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal