fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 21 de setembre de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Prossegueix el calendari d'activitats de l'Aula d'Ecologia Urbana a Can Mas -Medi Ambient- 01/11/2011

El calendari d'activitats realitzades dins el programa de l'Aula d'Ecologia Urbana, inclòs al Projecte d'Intervenció Integral al Barri de Can Mas, continua duent-se a terme amb una gran participació per part dels nostres veïns i veïnes. Un exemple és la sessió celebrada el dia 19 d'octubre, amb l'assistència d'una quarantena de persones de totes les edats. Aquesta sessió tenia per objectiu donar a conèixer la fauna autòctona més propera al barri de Can Mas. La primera part va consistir en la captura, estudi i alliberament d'insectes i altres animalons del pati, que és una de les activitats preferides dels nens i nenes que assisteixen.

Prossegueix el calendari d'activitats de l'Aula d'Ecologia Urbana a Can Mas -Imatge 1-

Després, i gràcies a la col·laboració del servei de préstec de Can Coll, al parc de Collserola, que va cedir un material educatiu molt interessant, van poder dur a terme la segona activitat. Es tractava d'un bagul ple de màscares dels diferents animals que viuen al bosc de l'alzinar. Aquest bagul anava acompanyat d'un dossier pedagògic que proposava diferents activitats. A la sessió de l'aula d'ecologia, van poder representar un conte sobre la vida al bosc on hi havia un munt de personatges representats pels nens i nenes vestits amb les disfresses.

Per últim, una tercera part d'aquesta activitat va ser observar i estudiar la col·lecció de cranis i altres restes d'animals de Ripollet, col.lecció pertanyent a Ripollet Natura. Els nens i nenes van quedar sorpresos i molt interessats i van participar en un taller de petjades d'animals en argila.

La setmana següent, el 26 d'octubre, es va fer la tradicional celebració de la Castanyada, també amb una gran assistència de veïns i veïnes, gairebé una cinquantena. En aquesta ocasió es va crear un clima molt agradable, ja que entre tots van preparar els fruits de tardor, castanyes i moniatos. Fins i tot els més grans es van engrescar i la setmana anterior van quedar per portar algunes coses de complement, com les begudes i algunes galetes fetes a casa.

Mentre uns quants pares i mares preparaven les castanyes, la castanyera i un castanyer molt especial van explicar un conte amb titelles i d'altres materials que tractava la relació de la Castanyada amb la natura, i com es pot gaudir collint castanyes al bosc sense destorbar massa la vida al bosc. Prèviament nens i nenes van haver de trobar el vestit de la castanyera que dormia i s'havia de vestir. Com a final de festa va fer els cucurutxos reutilitzant paper de diari i es van menjar les castanyes fent una gran rotllana i cantant les típiques cançons de castanyada.

F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal