fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 21 de setembre de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
S'inicia el Segon Cicle Més Salut -Sanitat- 01/11/2011

La Regidoria de Salut Pública ha organitzat, per als mesos de novembre i desembre, la 2a edició del Cicle Més Salut que s'inicia el dimecres 2 de novembre amb una sessió de tai-txí. Els tallers i activitats programats tenen com a objectiu apropar la població a l'àmbit de la salut des del punt de vista de la promoció i la prevenció, facilitant eines útils en la vida quotidiana.

Moltes activitats
El Cicle inclou activitats relacionades amb l'activitat física i la relaxació, com una sessió de tai-txi, que tindrà lloc el dimecres 2 de novembre, o els tallers d'expressió corporal. També s'impartirà un taller de cuina per als joves del Kftí, destinat a treballar de forma pràctica els aspectes d'una alimentació saludable, així com una xerrada adreçada a famílies amb infants de 0 a 3 anys, on infermeres del CAP I Ripollet, facilitaran consells pràctics sobre l'atenció i cura dels infants i l'adquisició d'hàbits en aquesta etapa. Adreçat a tota la població, s'ha previst un taller destinat al coneixement dels principals trastorns que afecten la salut dels peus, així com les eines de prevenció més importants.

La prevenció 
D'altra banda, l'Institut Oftalmològic Tres Torres oferirà una campanya gratuïta de prevenció del glaucoma i la degeneració macular a través d'una unitat mòbil totalment equipada. Així, entre el 14 i el 18 de novembre, es faran revisions gratuïtament a totes aquelles persones amb algun factor de risc de desenvolupar glaucoma, com les que pateixen diabetis, hipertensió ocular, miopia elevada o ser major de 40 anys. El 24 de novembre, al vestíbul del Mercat Municipal, tindrà lloc una activitat relacionada amb la malaltia cardiovascular i els seus factors de risc. Personal mèdic i d'infermeria realitzaran, en una carpa habilitada a l'efecte, mesures de pressió arterial i colesterol, i amb l'ajuda d'un senzill qüestionari sobre hàbits alimentaris i consum de tabac, es podrà determinar el risc cardiovascular de la persona i establir pautes o consells per prevenir-lo o reduir-lo. Finalment, una xerrada sobre envellir i dormir bé, inclosa al Cicle Gent Activa i realitzada conjuntament amb la Regidoria de Serveis Socials, posarà punt i final al Cicle Més Salut d'enguany.

L.P.

S'inicia el Segon Cicle Més Salut -Imatge 1-



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal