fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
La Generalitat manté el compromís sobre l'Hospital Ernest Lluch -Sanitat- 29/10/2010

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha comunicat als alcaldes i alcaldesses de Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet que en les properes setmanes adoptarà un acord "que confirmarà el compromís del Govern amb la construcció de l'Hospital Ernest Lluch". Aquest és l'anunci fet pel Govern de la Generalitat després de la reunió que va mantenir recentment amb els alcaldes vallesans.

La Generalitat manté el compromís sobre l'Hospital Ernest Lluch -Imatge 1-

La presidenta de torn de la Mancomunitat de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac i alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, ha comentat al respecte que estan "a l'expectativa". Segons Pérez, tot i que l'anunci del retard de la licitació de les obres els genera certa preocupació, ara tenen el compromís de la Generalitat de que el projecte continua endavant i esperen que en breu es confirmi la data d'inici de les obres. "En qualsevol cas, estem molt a sobre d'aquest tema perquè l'hospital és una necessitat inqüestionable per als quatre municipis a què donarà servei", ha assenyalat l'alcaldessa de Montcada i Reixac.

L'Hospital Ernest Lluch es construirà en els terrenys de l'antiga fàbrica Redosa, dins el terme municipal de Montcada i Reixac, a tocar de Cerdanyola i Ripollet i implicarà la recuperació urbanística del seu entorn. L'edifici constarà de 6 nivells: una planta inferior il·luminada per patis interiors, on s'ubicaran els serveis generals de l'hospital; la planta d'accés i el primer nivell, que acolliran la totalitat d'àrees assistencials i de suport assistencial de l'edifici i les tres plantes restants, que és on s'ubicaran les 10 unitats d'hospitalització.

L'edifici disposarà d'una superfície construïda de prop de 40.000 m2 i 8.500 m2 d'aparcament i tindrà unes dimensions aproximades de 83,5 metres d'amplada per 204 de llarg. L'edifici es construirà atenent criteris sostenibles, basant-se en l'arquitectura bioclimàtica i les instal·lacions funcionaran amb eficiència energètica. El cost total previst arribarà als 97 milions d'euros.

Disposarà de 190 llits per a pacients aguts i 60 per a pacients de mitja estada, cinc quiròfans convencionals i dos per a cirurgia major ambulatòria, tres sales de part, àrea de consultes externes de totes les especialitats amb 49 consultoris i 21 gabinets d'exploració, 32 places d'hospital de dia, una àrea d'hemodiàlisi per a 15 persones, àrea de diagnòstic per la imatge (ressonància magnètica i escàner), àrea de rehabilitació i àrea d'urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.

Foto: sessió plenària de la Mancomunitat Intermunicipal del passat mes de juliol.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal