fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Acords del Ple Municipal del 30 de setembre de 2010 -Plens- 30/09/2010

El passat dijous dia 30 va tenir lloc la sessió ordinària del Ple de setembre que comptava amb 12 punts a l'ordre del dia. Així es van aprovar per unanimitat el reglament de la segona activitat de la Policia Local, dues modificacions de crèdits, una rectificació de les festes locals de 2011 i el nomenament d'Ernest Boquet Jiménez com a fill predilecte de Ripollet.

Acords del Ple Municipal del 30 de setembre de 2010 -Imatge 1-

Altres punts debatuts van ser l'establiment del servei públic de Tanatori que va comptar amb els vots favorables de PSC, CIU i el PP, mentre que el CpR es va abstenir al·legant que considerava que la gestió indirecte d'aquest servei suposava una privatització del mateix. En contrast, la licitació i contractació del servei de Tanatori, a través d'una concessió administrativa que inclou la construcció de l'edifici amb un pressupost estimat de 2,4 milions d'euros, va comptar amb el vot favorable de tots els grups.

El punt número set va ser un dels més debatuts de la sessió. Contemplava l'aprovació d'una modificació del PERI del Cas Antic, referida a l'espai que ocupava l'antic cinema Coliseum i que havia estat qualificat d'equipament local administratiu. Amb aquest acord, es canviarà la seva classificació a equipament privat, per tal d'evitar que el propietari exigeixi l'expropiació a l'Ajuntament. PP i CpR es van abstenir i el punt es va aprovar amb els vots favorables de CIU i PSC.

Per últim el nou CAP inaugurat el mateix dia 30 per la consellera de Salut Pública de la Generalitat, Marina Geli, es dirà ja de manera oficial CAP Pinetons. Aquesta era la proposta del desè punt del ple, que va comptar amb el vot favorable de PP, CIU i PSC i l'abstenció del CpR.

Punts aprovats per unanimitat
Tots els grups municipals van votar favorablement a l'aprovació definitiva del reglament que regula la segona activitat de la Policia Local. Aquest permetrà que aquelles persones que ja no puguin desenvolupar la seva activitat com a policia amb normalitat es puguin acollir a ell i puguin integrar-se a l'altra feina.
També es va donar llum verda per unanimitat a dos expedients de modificació de crèdits. El primer, per un import de 359.000 euros, destinats, entre d'altres coses, al nou edifici de formació del PMO, a les obres de les piscines municipals i a l'enderroc del dipòsit d'aigua que encara resta al nucli antic. El segon expedient és de 140.000 euros i correspon a traspassos entre les pròpies partides del PMO.

Es va aprovar en el punt numero 8 una rectificació de les festes locals de 2011, mantenint el 29 d'agost, dilluns de Festa Major, i traslladant la festa local de la Segona Pasqua al 14 de febrer de 2011.
El nomenament d'Ernest Boquet i Jiménez com a Fill Predilecte de Ripollet, a proposta de la Comissió d'Honors i Distincions també va comptar amb els vots favorables de tots els grups. Es farà entrega d'aquesta distinció el proper dijous 7 d'octubre, a les 19.30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Ripollet.

Per últim, al punt de mocions, es va debatre la presentada pel PP en relació al veto a la proposició de Llei que el grup popular va presentar al Congrés dels Diputats sobre les pensions i que el Govern no ha tramitat. Va ser rebutjada després de dues votacions amb l'abstenció de CIU el vot en contra del PSC i els vots a favor de PP i CpR. L'alcalde, segons contempla el reglament, va exercir el seu vot de qualitat i per això la proposta va ser desestimada.

L'Hospital Ernest Lluch protagonista dels precs i preguntes
Entre d'altres qüestions, el punt de precs i preguntes es va centrar en el futur Hospital Comarcal Ernest Lluch. El regidor del CpR, José Luís Muñoz, va demanar a l'equip de govern que no defallís en la lluita per aconseguir aquest nou equipament i va deixar palesa la seva preocupació després de la declaració que la consellera Geli havia fet la mateixa tarda i on afirmava que no tenia una data d'inici de la licitació de les obres.
L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va contestar aquest prec explicant que li havia traslladat a la consellera de Salut Pública la seva inquietud sobre aquest tema i va afirmar que tant ell com les alcaldesses de Montcada i Reixach, Cerdanyola i Barberà estaven treballant perquè la Generalitat posi en marxa aquest procés.

Segons el mateix Parralejo, en breu es durà a terme una reunió entre tots els alcaldes amb la consellera Geli i el conseller Castells per tal de desbloquejar la situació, que porta un endarreriment de dos mesos en el pla previst.

L.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal