fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Entren en vigor les noves mesures de contenció del brot de la COVID-19 arreu de Catalunya -Sanitat- 16/10/2020

Aquest divendres a la mitjanit, amb la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de la resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, han entrat en vigor les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Entren en vigor les noves mesures de contenció del brot de la COVID-19 arreu de Catalunya  -Imatge 1-

Entre les restriccions establertes, des d'avui divendres i, com a mínim, fins al 30 d'octubre, destaca el tancament de bars i restaurants, que a partir d'avui només poden servir begudes o menjar a domicili o per recollir a l'establiment amb cita prèvia; la reducció al 50% de la capacitat d'espais per a activitats culturals, que han de tancar a les 23 h; d'activitats esportives i gimnasos, i la limitació de l'aforament del comerç minorista i mercats setmanals al 30%. L'objectiu d'aquestes mesures és frenar l'alt increment de casos positius de COVID-19 de les darreres setmanes, amb xifres de contagi molt preocupants.

Les mesures que afecten la prohibició de trobades de sis persones, les classes universitàries via telemàtica i la reducció de l'aforament al 50% dels actes religiosos i les cerimònies civils ja han estat autoritzades pel TSJC. A banda de les restriccions, també es demana a la ciutadania que limiti els desplaçaments i redueixi les relacions socials, i es reclama a les empreses que prioritzin el teletreball. Des de l'Ajuntament de Ripollet, que els darrers dies ha iniciat la campanya #CuidatRipollet, s'insisteix en la responsabilitat compartida de tota la ciutadania per contenir el contagi de la COVID-19, recordant la importància de mesures de prevenció bàsiques com el rentat de mans, l'ús de la mascareta, ventilar els espais tancat o mantenir grups estables de convivència, entre d'altres.

Principals mesures de contenció de la COVID-19, en pricipi, fins al 30 d'octubre:
- Es tanquen bars i restaurants i només es poden servir comandes a domicili o per recollir a l'establiment, amb cita prèvia. No es pot menjar a l'espai públic.
- Es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris i perruqueries (únicamen poden realitzar les activitats relacionades amb la higiene del cabell).
- S'ajornen les competicions esportives no professionals. Els entrenaments poden seguir amb normalitat.
- Es redueix l'aforament al 50% per a activitats culturals (cal tancar a les 23 h), gimnasos i activitats esportives, actes religiosos i cerimònies civils.
- El comerç minorista i els mercats no sedentaris han de limitar l'aforament al 30%.
- Se suspenen les festes, fires i els congressos presencials.
- Els parcs i jardins públics amb parcs infantils no es poden utilitzar a partir de les 20 h.
- L'aforament dels espais comuns dels hotels ha de ser màxim del 50%.
- Els casinos, sales de bingo i de joc han de tancar.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal