fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Iniciada la 2a fase del concurs d'idees per a construir habitatges públics i una escola d'adults -Urbanisme- 13/10/2020

El jurat ja ha escollit les quatre empreses que hauran de presentar, al novembre, el seu avantprojecte d'un edifici públic destinat a allotjar un màxim de 85 pisos i una escola d'adults.

El passat mes de setembre es va aprovar en Junta de Govern Local l'acord de determinació dels quatre candidats seleccionats per passar a la segona fase del concurs, amb intervenció de jurat, per a l'obtenció d'idees sobre les opcions de construcció d'un edifici públic destinat a allotjar habitatges públics i una escola d'adults. El jurat va escollir les propostes d'entre les 16 que es van presentar. Es tracta d'un projecte promogut per l'Ajuntament de Ripollet a la rambla de les Vinyes, entre l'avinguda de Catalunya i l'avinguda del Mediterrani, a tocar del parc dels Pinetons. El termini de presentació de les propostes és de 60 dies, finalitzant el mes de novembre.

Iniciada la 2a fase del concurs d'idees per a construir habitatges públics i una escola d'adults -Imatge 1-

Els autors de les quatre idees seleccionades en la primera fase rebran, cadascun d'ells, 7.500 € en concepte de compensació o pagament per les despeses que hagin pogut assumir en la redacció de les propostes. L'autor de la idea finalment guanyadora rebrà, a més, uns altres 7.500 €. Els quatre concursants classificats i convidats a passar a la segona fase han estat: Coll-Lecler Arquitectos SLP, Col·lectiu Brusi SLP, Ravellat Arquitectura SLP i Lacomba Setoain Arquitectos Asociados SLP.

La finca on s'ha de projectar l'escola d'adults i els habitatges té una superfície de 1.490 m², més una altra peça de sòl, adscrita a aquesta i qualificada de verd privat, amb una superfície de 713,70 m². L'edifici, amb una edificabilitat de prop de 7.500 m², haurà d'encabir un màxim de 85 habitatges, pensats per a diferent nombre d'ocupants. També ha d'incloure el mateix nombre de places d'aparcament, amb places per a vehicles elèctrics, bicicletes i altres vehicles lleugers, i un 10% d'aparcaments adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, tot i que la llei obliga a un mínim del 3%.

Quant al centre educatiu per a adults, els espais mínims han estat fixats d'acord amb el resultat del procés participatiu intern que es va fer a l'Escola d'Adults Jaume Tuset l'any 2018. Així, l'espai ha de comptar amb 8 aules amb una cabuda de 25 alumnes, 2 aules adaptades per treballar amb ordinadors portàtils, una aula per a activitats artístiques, una aula d'estudi amb espai d'estada per a fer treballs d'equip i amb connexions d'internet, 2 sales de reunions o trobada, aula d'informàtica equipada, sala polivalent per a fer-hi actes diversos, aula laboratori de ciències i una sala de canguratge, a més d'altres espais més d'ús intern i servei. També es valorarà que es faciliti l'accés des de l'escola d'adults cap als espais lliures de la parcel·la i a les finques annexes, part de les quals es puguin compartir com a patis del futur complex. A més, tal com es recull en el plec de condicions tècniques, el jurat també tindrà en compte la utilització de materials sostenibles i de fàcil manteniment.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal