fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 29 de novembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
Aprovat el Reglament Municipal de Nomenclàtor -Urbanisme- 28/09/2020

El segŘent pas serÓ la constituciˇ de la Comissiˇ de NomenclÓtor de Patrimoni

El Ple Municipal va aprovar ahir dijous, inicialment, el Reglament Municipal de NomenclÓtor, impulsat per la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Ripollet. El reglament ha estat proposat per la comissiˇ d'estudi, que es va crear el passat mes de juny. Un cop aprovat, ara caldrÓ constituir la Comissiˇ de NomenclÓtor i la Comissiˇ tŔcnica, que s'encarregaran de la denominaciˇ de les vies urbanes, espais p˙blics d'interŔs, equipaments municipals i edificis amb valor hist˛ric i/o patrimonial de Ripollet.

L'origen d'aquest reglament es troba en la mociˇ impulsada pel Jovent RepublicÓ de Ripollet, aprovada al Ple de l'abril de 2018, per tal de feminitzar i dignificar el nomenclÓtor de la nostra ciutat, amb el suport de Decidim Ripollet. Aquest colĚlectiu va participar en la redacciˇ de l'esborrany del reglament, juntament amb la Regidoria de Patrimoni i membres de l'assamblea de Decidim. D'aquÝ va sortir una proposta que es va portar a la comissiˇ d'estudi, on els regidors de l'oposiciˇ el van revisar i van fer les seves aportacions, algunes de les quals han estat recollides. Tal com va exposar el regidor de Patrimoni, Sergio Linares, el Reglament Ús "un seguit d'instruccions senzilles per tal que el canvi de nom dels diferents espais es faci de forma participativa i seguint una norma clara i el mÚs precisa possible". Linares tambÚ va afegir que aquesta part normativa "s'haurÓ de complementar amb un treball hist˛rica del nomenclÓtor, que ens permeti identificar l'origen real dels noms dels nostres carrers, els seus antecedents i els motius pels quals es van escollir".

El Reglament inclou la creaciˇ i funcionament de la Comissiˇ del NomenclÓtor, com a ˛rgan d'assessorament de l'administraciˇ municipal adscrit a la Regidoria de Patrimoni i a la d'Urbanisme. Segons el reglament, la Comissiˇ del NomenclÓtor de Patrimoni incorporarÓ, en la mesura que sigui possible, la paritat de gŔnere en la seva composiciˇ i estarÓ formada per la presidŔncia, la secretaria i els vocals, amb representaciˇ de tots els grups polÝtics amb presŔncia al consistori, d'entitats culturals, esportives, juvenils i ve´nals i de la Taula Feminista. TambÚ comptarÓ, amb veu per˛ sense vot, amb una representaciˇ de la Comissiˇ TŔcnica del NomenclÓtor. Aquesta darrera comissiˇ, que serÓ la que avaluarÓ tŔcnicament les propostes rebudes, que seran debatudes en el si de la Comissiˇ de NomenclÓtor, estarÓ integrada per la cap d'unitat de Patrimoni i Mem˛ria hist˛rica, el Director dels Serveis TŔcnics, el responsable municipal d'Arxiu i gestiˇ documental de Ripollet, mÚs un membre del Centre de Normalitzaciˇ LingŘÝstica del VallŔs Occidental.

Els pr˛xims dies s'haurÓ d'aprovar la convocat˛ria d'eleccions dels representants d'entitats de la Comissiˇ, que podria quedar constitu´da el mes d'octubre. La voluntat de l'equip de govern Ús comenšar a treballar el mÚs aviat possible, tal com va expressar el regidor de Patrimoni, qui va esmentar les diferents propostes rebudes de canvis de nom d'espais per tal de retre homenatge a persones que ens han deixat durant la pandŔmia de la Covid-19.

NdP

Aprovat el Reglament Municipal de Nomenclàtor -Imatge 1-noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal