fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
L'Ajuntament destina prop de 900.000 euros a mesures davant la Covid-19 -Sanitat- 04/05/2020

El Ple Municipal ordinari del mes d'abril, celebrat per videoconferència el passat dijous dia 30, va aprovar un expedient de modificació de crèdits per valor de 2.053.482,32 €. D'aquests diners, uns 900.000 euros són per a fer front a les despeses sobrevingudes per la gestió de la crisi del coronavirus. El punt va comptar amb els vots favorables de Decidim i PSC i l'abstenció de Som, C's i ERC.

L'Ajuntament destina prop de 900.000 euros a mesures davant la Covid-19 -Imatge 1-
Amb aquesta modificació de crèdits es vol fer front a aquells contractes que l'Ajuntament ha adjudicat per tramitació d'emergència arran la declaració de l'Estat d'alarma per la Covid-19, tal com estableix la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, que permet la contractació directa fins i tot encara que no hi hagi crèdit adequat i suficient.

La modificació inclou noves partides, com la de servei d'àpats a domicili, per a persones malaltes o de risc, i el nou contracte de servei de neteja i desinfecció viària per la Covid-19, per tal de desinfectar totes les voreres de Ripollet i l'entorn d'establiments i serveis oberts. Però, principalment, es tracta de l'increment de partides existents, com ara la de prevenció de riscos laborals per a la compra d'EPI, la d'ajuts econòmics i per habitatge i la d'ajuts econòmics a petites empreses i autònoms.




Les partides que més s'incrementen són la del Servei d'Atenció al Domicili, amb 300.000 €, i la dels plans d'ocupació locals, amb més de 325.000 €. Aquest darrer punt el va voler destacar la tinenta d'alcalde i regidora d'Economia, Persones, Serveis Municipals i Municipalització, Pilar Castillejo, per ser "una de les mesures de promoció i reactivació de l'economia local, amb més de 300.000 euros dedicats a programes formatius i ocupacionals, que han d'ajudar a reactivar econòmicament les famílies".

En general, pel que fa a les mesures econòmiques i socials preses, Castillejo va assegurar que "impulsar mesures i que aquestes siguin efectives i útils no consisteix només a injectar diners, sinó que aquests diners han d'estar ben aplicats i han de tenir les eines per executar bé les polítiques. El govern de Decidim porta ja més de cinc anys fent aquestes polítiques socials i de drets, de promoció d'economia social i local, de suport a la indústria i el comerç i de foment de l'ocupació i això ens permet que injectar aquests diners puguin ser aplicats en polítiques efectives de promoció".

D'altra banda, tot i no estar relacionada directament amb la gestió de la Covid-19, la regidora també va destacar la partida de 150.000 € que, juntament amb la subvenció de 850.000 € de la Diputació de Barcelona, permetrà dur a terme el projecte de modernització de polígons industrials, mancomunat amb Montcada i Reixac. Un projecte que, segons Castillejo, "ajudarà a impulsar i reactivar definitivament la nostra economia". L'expedient de modificació de crèdits també inclou una partida de 106.208 € per a la renovació de l'enllumenat i una altra de 50.000 € per augmentar la d'inversions a les escoles.

Pla de xoc social i econòmic
El Ple, que va iniciar-se amb un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19, va continuar amb la lectura, per part de l'alcalde José M. Osuna, d'una declaració institucional conjunta sobre la situació extraordinària que estem vivint. En aquest punt, es va anunciar el compromís de l'Ajuntament a elaborar i aprovar un pla de reactivació econòmica local, a través de la creació d'una comissió de treball que compti amb la participació dels portaveus dels grups municipals, tècnics de l'ajuntament, així com de representants dels diferents agents econòmics, empresarials, comercials, socials i culturals locals. L'objectiu és que en un mes s'emeti un informe amb propostes i prioritats que pugui permetre elaborar un pla de xoc social i econòmic per a fer front a la postpandèmia.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal