fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 5 de juny de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Informació i recomanacions a la ciutadania sobre la gestió domiciliària de residus -Sanitat- 28/03/2020

Aquestes recomanacions tenen carÓcter normatiu, desprŔs de la publicaciˇ de l'ordre SND/271/2020 on s'estableixen les instruccions sobre gestiˇ de residus en la situaciˇ de crisi sanitÓria ocasionada pel COVID-19.L'Ajuntament de Ripollet, atenent les recomanacions del Ministeri de Sanitat sobre la gestiˇ domiciliÓria dels residus, recorda que cal diferenciar les llars on hi hagi positius, que han de seguir unes mesures estrictes i sempre utilitzar els contenidors del rebuig, de la resta de llars, on s'ha de fer la separaciˇ de residus. En aquest sentit, es recorda que estÓ prohibit llenšar res potencialment contaminant fora del rebuig; que s'ha de seguir fent el reciclatge, sempre que sigui possible, i que els residus sempre s'han de llenšar a l'interior dels contenidors, que estan essent netejats i desinfectats peri˛dicament.
D'altra banda, l'Ajuntament tambÚ recorda que durant el perÝode d'estat d'alarma cal evitar llenšar trastos i voluminosos i guardar aquells residus que cal portar a la deixalleria, donat que estÓ tancada.

Gestiˇ domiciliÓria dels residus en llars amb positius
Els residus de la persona malalta, incl˛s el material d'un sol ˙s utilitzat pel pacient, com ara guants, mocadors i mascaretes, s'han d'eliminar en una bossa de plÓstic (BOSSA 1) en un cubell d'escombraries disposat a l'habitaciˇ, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separaciˇ per al reciclatge.
La bossa 1 s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (BOSSA 2), a la banda de la sortida de l'habitaciˇ, on a mÚs es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarÓ adequadament abans de sortir de l'habitaciˇ. La bossa 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domŔstics a la bossa d'escombraries (BOSSA 3) corresponent al cubell de fracciˇ resta o rebuig. La BOSSA 3 tambÚ es tancarÓ adequadament. Immediatament desprÚs es realitzarÓ una completa higiene de mans, amb aigua i sabˇ, al menys de 40-60 segons.
La bossa 3 es dipositarÓ exclusivament al contenidor de rebuig.

Gestiˇ domiciliÓria dels residus en llars sense positius
En el cas de les llars sense positius, la separaciˇ dels residus es realitzarÓ com es ve fent habitualment. Per tal de reduir al mÓxim la fracciˇ resta, Ús important optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper / cartrˇ, vidre, envasos i orgÓnica) i dipositar en els seus contenidors ˙nicament els residus corresponents a aquests fraccions.
Finalment, recorden que les mascaretes, guants de lÓtex o nitril i mocadors de paper, encara que no estiguin contaminats, s'han de dipositar sempre a la fracciˇ de resta i en cap cas sˇn reciclables.á

Per a mÚs informaciˇ, queixes o suggeriments sobre la neteja i la recollida d'escombraries a Ripollet poden trucar al telŔfon 900 502 273 o enviar un correu electr˛nic a ripollet.net@ripollet.cat.


Informació i recomanacions a la ciutadania sobre la gestió domiciliària de residus  -Imatge 1-Informació i recomanacions a la ciutadania sobre la gestió domiciliària de residus  -Imatge 2-AGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal