fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 9 d'agost de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Esport
Es presenta el Pla Director de remodelació del Poliesportiu Municipal -Esport- 25/02/2019

El regidor d'Esports, Ramiro Moldes, acompanyat per tècnics del Patronat Municipal d'Esports, va presentar el passat dimecres, 21 de febrer, el Pla Director de reforma del Poliesportiu Municipal. Es tracta d'un ambiciós projecte de ciutat, realitzat per l'AMB amb la col·laboració del PAME i aportacions dels treballadors del Poliesportiu i de la Taula per la diversitat funcional. L'Àrea ja ha començat a treballar el projecte executiu, que tindria un cost aproximat de 9 milions d'euros i 2 anys i mig de període d'obres, les quals es farien en dues fases, intentant minimitzar al màxim l'afectació als usuaris. Un projecte que podria ser una realitat la pròxima legislatura, en cas d'aconseguir el finançament necessari.

Es presenta el Pla Director de remodelació del Poliesportiu Municipal -Imatge 1-Es presenta el Pla Director de remodelació del Poliesportiu Municipal -Imatge 2-Es presenta el Pla Director de remodelació del Poliesportiu Municipal -Imatge 3-

Moldes va exposar els criteris amb el que s'ha fet el Pla Director, que es va començar a treballar ara fa més d'un any, amb l'objectiu de reordenar els espais, afegint claredat estructural i relació de nivells a totes les plantes i entre edificis. El projecte permet aconseguir una imatge unitària de tot el conjunt d'edificacions, ordenar la circulació interior de persones i guanyar espais, accessibilitat i llum natural.

El Poliesportiu rep actualment una mitjana de 8.500 usuaris a la setmana i recull al voltant d'unes 70 queixes l'any, relatives, principalment, a les instal·lacions de l'edifici de les piscines descobertes. Un edifici que serà enderrocat amb l'execució d'aquest nou projecte, per tal de donar continuïtat a l'edifici principal, ampliant la zona de vestidors. També s'eliminarà l'actual espai d'activitats dirigides i l'annex del bar, el que permetrà ampliar l'espai de gespa de les piscines descobertes. Es tracta, doncs, "d'eliminar els pegats que s'han anat construint al llarg dels anys, per donar solucions a les necessitats que anaven sorgint, però que s'han fet sense coherència", va explicar el regidor d'Esports.

Tres plantes destinades a l'activitat física
El Pla Director, com a criteri general, mira d'aprofitar al màxim els valors estructurals dels edificis existents, fonamentalment de l'edifici principal, mantenint la planta baixa, el soterrani i, parcialment, la planta primera. Al soterrani es millora l'habitabilitat i la salubritat, amb la construcció d'un pati anglès en continuïtat amb l'espai exterior, que permet l'entrada de llum natural. A banda de les sales d'entrenament, es baixa l'alçada del terra de la sala central, per tal que sigui possible jugar competicions de tenis taula en Divisió d'honor.

La planta baixa es reordena amb dos grans passadissos, s'amplia la zona de vestidors, amb separació modular per tal d'adaptar els espais segons les necessitats. Es preveuen vestidors per a grups, entitats, abonats, cursets, monitors i per a persones amb diversitat funcional. A la planta primera se situarà una nova zona de gimnàs, activitats dirigides i cicle indoor, amb un pati exterior que possibilitarà l'activitat a l'aire lliure. A la part central, es reagrupen les oficines, properes a un accés independent. La coberta es reestructurarà, construint un nou espai central de 160 m2 destinats a administració i amb una nova estructura que permetrà l'entrada de llum natural.

L'Ajuntament realitzarà pròximament diverses presentacions del pla a la ciutadania i al món associatiu, donat que "no és un projecte tancat i està obert a les aportacions que ens puguin fer arribar", va assegurar el regidor d'Esports.

Altres millores exteriors
A banda d'aquest Pla Director, Moldes va aprofitar l'acte per tal de comentar algunes de les properes actuacions previstes a les instal·lacions exteriors, com és la instal·lació de la gespa artificial a la pista d'atletisme o el tancament de la pista de grades. Actualment, està en procés de licitació el projecte de canvi de finestres de la piscina exterior i l'arranjament de les goteres i el projecte de millora de les pistes de bàsquet exteriors.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal