fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Salut aclareix els criteris de vacunació contra la COVID-19 al CAP Ripollet -Sanitat- 15/03/2021

Davant les queixes expressades per alguns veïns i veïnes de Ripollet a les xarxes socials i mitjans de comunicació en relació als criteris de vacunació contra la COVID-19 que se segueixen al CAP Ripollet, l'Ajuntament ha requerit al Departament de Salut la informació al respecte. Cal recordar que al CAP Ripollet s'atén un gran volum de persones grans del municipi, cosa que augmenta la complexitat de la campanya de vacunació.

Salut aclareix els criteris de vacunació contra la COVID-19 al CAP Ripollet -Imatge 1-

La regidora de Salut, Txell Caler, que entén el neguit de la ciutadania davant aquesta situació, ha volgut recordar "l'esforç que estan fent totes les professionals dels nostres centres sanitaris, que tot just porten un any amb unes condicions molt complicades, tant pel que fa a recursos com a la necessitat de reorganitzar equips i espais o el sobreesforç d'atendre a les escoles i entitats esportives i fer la vacunació".


Informació amb relació a la vacunació a Ripollet facilitada pel Departament de Salut:
Tal com ha informat la direcció de l'Equip d'Atenció Primària Ripollet Centre, la vacunació a la població s'ha dut a terme seguint les indicacions del Departament de Salut, vacunant a:

- Grans dependents, amb Grau III de dependència i cuidadors en funció dels criteris establerts pel Departament.
- Persones dependents amb Grau I i II, que assisteixen a centres de dia.
- Pacients inclosos en el programa d'atenció domiciliària i cuidadors. Els que no s'han pogut desplaçar als centres, s'han fet rutes per proximitat dels domicilis.
En aquest moment s'estan vacunant els majors de 80 anys, grup que inclou un volum de persones a vacunar força més gran i que requereix més temps per poder-la realitzar i, per tant, cal una planificació per dur-la a terme. Al mateix temps, s'ha de fer la segona dosi de la vacuna per als grans dependents. Per fer la planificació s'han tingut en compte la combinació dels següents criteris:

1. Criteris epidemiològics, donant prioritat a les zones on s'han detectat més casos de la malaltia, per reduir la possibilitat de nous brots en carrers especialment castigats per la COVID-19.
2. Criteris d'ordenació, que combinen els diferents carrers del municipi, alternant carrers amb més densitat de població amb d'altres amb menor densitat.
La velocitat de la vacunació ve lligada a la disponibilitat de les vacunes, ja que les previsions poden ser canviants. L'equip d'atenció primària està fent un gran esforç per poder vacunar de la manera més adequada i aconseguir protegir els més vulnerables creant un entorn el més segur possible.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal