fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Esport
Les obres de reforma del Poliesportiu s'iniciaran durant la tardor -Esport- 23/02/2021

L'execució del projecte, amb un cost de 4,9 milions d'euros, inclou la construcció d'un nou edifici, amb instal·lacions modernes i sostenibles, amb molta llum natural i més espai per a activitats dirigides.

El passat mes de desembre, l'AMB va aprovar inicialment el projecte executiu de la primera fase de reforma del Poliesportiu. Aprovat ja definitivament, s'espera que el mes de març s'iniciï la seva licitació. Es tracta, com ha explicat aquest matí l'alcalde, Jose M. Osuna, d'un "projecte d'una gran magnitud i molt ambiciós, que portem treballant des de l'anterior legislatura i tot i que s'ha endarrerit, aquesta és una molt bona notícia per a la ciutat". S'espera que les obres s'iniciïn entre els mesos de setembre i octubre i finalitzin durant el primer trimestre de 2023.

Les obres de reforma del Poliesportiu s'iniciaran durant la tardor -Imatge 1-Les obres de reforma del Poliesportiu s'iniciaran durant la tardor -Imatge 2-Les obres de reforma del Poliesportiu s'iniciaran durant la tardor -Imatge 3-Les obres de reforma del Poliesportiu s'iniciaran durant la tardor -Imatge 4-


Aquesta primera fase té un cost previst de 4,9 milions d'euros, que seran finançats a través de 3 programes de subvenció. L'AMB subvencionarà 2,9 M€ a través del Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE) (2 M€) i del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) (0,9 M€) i els altres 2 M€ d'euros els subvencionarà la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d'Inversions. L'execució prevista d'aquesta primera fase és de 18 mesos. L'alcalde, però, ha avançat que han acordat amb l'AMB que en paral·lel a l'execució de la primera fase, es procedirà a la redacció del projecte de la segona fase, per tal que a l'inici del següent mandat es puguin iniciar les obres i no passi gaire temps entre les dues.

Osuna ha comentat que, amb el pas del temps i l'augment dels usos del Poliesportiu, les seves instal·lacions han quedat envellides i s'han anat fent algunes actuacions, "però ara toca anar un pas més enllà, donant resposta per fi a les moltes demandes que tenim de les persones usuàries". En aquest sentit, la regidora d'Esports, Andrea Guijarro, ha explicat que actualment "tenim un poliesportiu sense planificació, amb un trànsit interior sense lògica, barreja de persones usuàries als vestidors i serveis al soterrani que cal millorar i dignificar". Unes condicions que milloraran molt amb l'execució d'aquesta primera fase, que manté l'estructura de l'edifici central i preveu l'enderroc de l'annex, on estan ara els vestidors de la piscina descoberta. El nou edifici inclourà, al soterrani, oficines i magatzems d'entitats i part de l'espai de tennis taula; a la planta baixa, vestidors dels cursos de natació i piscina descoberta; a la primera planta, oficines i gimnàs i a la segona, més oficines. Es tracta d'un edifici lineal, amb una única entrada que donarà accés a tots els serveis, amb circuits de circulació independents i vestidors adaptats a tots els perfils de les persones usuàries, com ara famílies monoparentals o petits grups d'esportistes.

Arquitectònicament, destaca, entre d'altres, la construcció d'un pati anglès, que permetrà l'entrada de llum natural a la planta soterrani. Aquesta preveu comptar amb un espai central, amb més alçada, adequat per a competicions de tennis taula i complint el reglament com a centre de tecnificació. També hi haurà zona de grades, vestidors i nous espais per a oficines i magatzems. A la planta baixa, a més de la consergeria, s'ubicaran tots els vestidors, que seran modulables, per fer-los servir segons les necessitats. La primera planta comptarà amb 5 mòduls de la mateixa mida, 2 per al gimnàs, amb sala de càrdio i de musculació; un central per administració i entitats; una sala de ciclo indoor i una altra d'activitats dirigides, la qual cosa permetrà ampliar l'oferta actual i donar dues classes simultànies. Per últim, a la segona planta, hi haurà un mòdul central amb oficines del personal d'esports. L'edifici, que es farà amb materials que requereixin poc manteniment, com ara vidre i formigó vist, està pensat per rebre molta llum natural i afavorir l'aïllament i la climatització en termes de sostenibilitat.

En definitiva, com ha explicat l'alcalde, Jose M. Osuna, "És una aposta d'aquest Ajuntament envers l'esport i anem avançant en la dignificació i millora dels equipaments, tant amb millores puntuals, com reformes integrals com aquesta i pensant en el futur per poder planificar nous equipaments esportius a la ciutat".

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal