fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Alerta per l'alt risc de rebrot de la COVID-19 a les portes de Nadal -Sanitat- 24/12/2020

La flexibilització de les mesures per a la contenció del virus amb motiu de Nadal i les darreres dades d'afectació al municipi, fan que l'Ajuntament de Ripollet torni a demanar el compromís i la responsabilitat de la ciutadania per evitar brots epidèmics.

Alerta per l'alt risc de rebrot de la COVID-19 a les portes de Nadal  -Imatge 1-

Avui comencen a aplicar-se les mesures especials per als dies més assenyalats de Nadal, que afecten el 24, 25, 26 i 31 de desembre i el 6 de gener, flexibilitat les mesures que van entrar en vigor el dia 21 de desembre. Aquestes estaran vigents fins a l'11 de gener, amb una possible revisió el dia 28 de desembre. La relaxació de les mesures va paral·lela a un augment, els darrers dies, de les dades d'afectació de la COVID-19 a Ripollet. Tot i entendre la importància dels retrobaments durant les festes, l'Ajuntament veu imprescindible el compromís i la implicació de tothom per capgirar la situació, reduint al màxim l'activitat social, especialment fora del grup de convivència.

El darrer informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb data de 18 de desembre, ja alertava d'un increment de casos, destacant una incidència molt alta en el grup de 15 a 24 anys, tot i que el grup amb major incidència és el de més de 65 anys. El risc de rebrot que el dia 18 havia pujat a Ripollet fins a 165,5, hores d'ara, segons el web dadescovid de Salut, se situa en un valor de 418, el doble que la setmana anterior. Del 14 al 20 de desembre s'han detectat a Ripollet 61 casos positius de COVID-19, amb una taxa d'incidència de 158,33 casos per cada 100.000 habitants. Davant d'aquesta situació, l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna assegura que "tot i ser conscients de la importància de retrobar-nos amb familiars i amics durant les festes de Nadal, enguany ha de ser diferent, quedant-nos a casa, si volem deixar enrere la COVID-19 durant l'any 2021".

Mesures especials Nadal

- Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener, es permeten trobades socials d'un màxim de 10 persones de 2 bombolles de convivència.
- Del 23 de desembre al 6 de gener, es permet el desplaçament fora de la comarca per visita de familiars, mantenint la bombolla de convivència.
- La nit de Nadal i Cap d'Any s'inicia el confinament nocturn a la 1 h i la Nit de Reis a les 23 h.

Més informació al següent enllaç




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal