fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 30 de juliol de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Urbanisme
El Fòrum Soterrem l'Autopista valora positivament l'estudi de la Generalitat -Urbanisme- 19/11/2020

El F˛rum Soterrem l'Autopista considera molt positiu l'informe elaborat per la Generalitat amb possibles solucions per minvar l'impacte de la C-58, presentat recentment a l'Ajuntament. Consideren que "aquest era un pas imprescindible per a poder reprendre la reivindicaciˇ del soterrament de la C-58 al seu pas per Ripollet. Malauradament, la realitzaciˇ d'aquest estudi s'ha vist retardat mÚs del desitjable pels successius canvis de govern i perÝodes llargs d'inacciˇ parlamentÓria que han afectat Catalunya aquests darrers anys. El F˛rum, per˛, valora que Ús important que l'estudi de solucions arribi en aquests moments, poc abans d'unes noves eleccions i un nou govern. PermetrÓ, si mÚs no, no haver de comenšar de nou".

El Fòrum Soterrem l'Autopista valora positivament l'estudi de la Generalitat -Imatge 1-

Des del F˛rum apunten que "cal recordar que l'any 2000 ja es van fer un parell d'estudis de solucions a l'impacte de la C-58 al seu pas per Ripollet. El primer no contemplava l'opciˇ de soterrament, i va ser rebutjat de ple pel F˛rum i el ve´nat. El segon ja contemplava el soterrament, per˛ era un estudi molt condicionat pel govern municipal d'aquells moments, donat que no contemplava com a prioritat millorar la integraciˇ urbana entre les dues parts habitades del municipi".

L'estudi actual Ús molt mÚs honest, en opiniˇ del F˛rum. El seu tÝtol ja Ús indicatiu: "AnÓlisi d'alternatives per a la integraciˇ urbana de la C-58 al seu pas per Ripollet". I en les valoracions que fa, a banda dels impactes ac˙stics i de contaminaciˇ atmosfŔrica, contempla el que sempre s'ha demanat des de Ripollet: la millorar de la connectivitat entre els dos nuclis urbans del municipi i la disminuciˇ de l'efecte barrera.

Entre les solucions contemplades, algunes sˇn ja conegudes. Des d'un calaix que cobreixi l'autopista, sense variar l'actual cota de la mateixa, passant pel mateix calaix amb la part de dalt enjardinada; la darrera soluciˇ que es va oferir des dels governs de la Generalitat del "tripartit": apantallament ac˙stic i rebaix d'un sol sentit direcciˇ Barcelona; fins les solucions que contemplen soterrament. D'aquestes se'n contemplen fins a tres. Dues sˇn prÓcticament equivalents: soterrament des del pont del carrer Tarragona fins la passarelĚla de vianants, amb velocitats de trÓnsit que oscilĚlen entre els 80 i els 100 Km/h.

La darrera, la mÚs costosa per˛ la millor, soterrament des d'abans de la confluŔncia del riu Sec amb el Ripoll, passant-hi per sota, fins la Font del Petricˇ, la qual no alteraria la velocitat de circulaciˇ dels vehicles a 120 km/h. De totes aquestes, el F˛rum, com Ús obvi, defensarÓ les alternatives de soterrament en considerar que Ús la millor alternativa per a minvar tots els impactes que la C-58 tÚ al seu pas per Ripollet.

Hi ha prevista una reuniˇ de la Comissiˇ Municipal sobre l'Autopista que s'ha de celebrar el proper dia 2 de desembre per via telemÓtica amb representants del govern de l'Ajuntament, tots els grups municipals i el F˛rum Soterrem l'Autopista. En aquesta reuniˇ, el F˛rum espera que se'n pugui concloure una proposta unitÓria de tota la Comissiˇ al voltant de les solucions de soterrament i que es defineixi l'estratŔgia a seguir per tal d'elevar-la al futur govern de la Generalitat.

NdPAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal