fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 23 de novembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Entra en vigor l'estat d'alarma, amb confinament nocturn de les 22 h a les 6 h -Sanitat- 26/10/2020

La passada nit del 25 d'octubre va entrar en vigor l'estat d'alarma, amb confinament nocturn de 10 de nit a 6 de la matinada, per ajudar a baixar la taxa de contagis de la segona onada de COVID-19, en aquest moments disparada. Els establiments hauran de tancar a les 21 hores, excepte la restauració i l'oci, que plegarà a les 22 hores. A partir d'aquesta hora, la mobilitat queda restringida, principalment a excepció del trasllat a la feina, motius sanitaris, cura de persones grans, treure les mascotes a passejar (4-6 am) o força major, sempre justificats. Des d'aquesta segona nit ja es podran posar sancions. Per moure's, caldrà acreditar els motius amb un justificant o bé portar el Certificat autoresponsable de desplaçament.

Entra en vigor l'estat d'alarma, amb confinament nocturn de les 22 h a les 6 h -Imatge 1-
Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00hores.
Excepcions
S'exclouen d'aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial, que caldrà justificar adequadament:
- Desplaçament per assistència sanitària d'urgència i per anar a la farmàcia per raons d'urgència, sempre que sigui a la més propera al domicili, així com per assistència veterinària urgent.
- Desplaçament de persones treballadores i els seus representants per anar o tornar del centre de treball en elscasos en què el treball no es pugui realitzar en modalitat de treball a distància o teletreball, així com aquells desplaçaments en missió inherents al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball o de la seva activitat professional o empresarial. S'inclouen, en tot cas, els desplaçaments de persones professionals o voluntàries degudament acreditades pera realitzar serveis essencials, sanitaris i socials.
- Retorn al domicili des de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics.
- Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables. S'inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el corresponent certificat.
- Actuacions urgents davant d'òrgans judicials.
- Retorn al lloc de residència habitual després d'haver realitzat les activitats permeses relacionades anteriorment.
- Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 i les 06.00 hores.
- Causa de força major o altra situació de necessitat justificada.
Igualment, durant l'horari de restricció de la mobilitat és permesa la circulació de vehicles per alsdesplaçaments permesos. La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l'àmbit territorial de Catalunya està permesa sempre que tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, està sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal