fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Informe setmanal d'incidència de la COVID-19 a Ripollet -Sanitat- 25/09/2020

La corba sembla aplanar-se però continua augmentant el nombre d'ingressats.
Aquesta setmana 3 grups es mantenen en quarantena a dos centres educatius.

Segons l'informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la darrera setmana s'han detectat a Ripollet un total de 26 casos positius, amb una incidència setmanal per cada 100.000 habitants de 67,2 i un risc de rebrot de 140,1. En general, les dades fins al 24 de setembre indiquen que la corba temporal epidèmica de casos de COVID-19 al Vallès occidental, on s'han passat del 883 als 719 casos positius en la darrera setmana, sembla aplanar-se. La dada preocupant és que el nombre de persones ingressades per COVID-19 al Vallès ha augmentat considerablement durant el setembre. A data 23 de setembre hi ha 195 persones hospitalitzades al Vallès per COVID-19, 21 d'elles a la UCI.

Informe setmanal d'incidència de la COVID-19 a Ripollet -Imatge 1-Informe setmanal d'incidència de la COVID-19 a Ripollet -Imatge 2-Informe setmanal d'incidència de la COVID-19 a Ripollet -Imatge 3-

En l'àmbit educatiu, tal com va explicar el regidor d'Educació, Oriol Mor, ahir en el Ple, a Ripollet hi ha 2 grups en confinament de secundària i un de primària. L'Ajuntament és conscient que hi haurà casos de COVID-19 als centres educatius i que caldrà fer aïllaments i quarantenes, però la comunitat educativa i les administracions coincideixen a prioritzar la importància cabdal de la represa de l'activitat escolar per a infants i joves. Es tracta, com va assegurar Mor, de seguir els protocols de la Generalitat i "és important que les famílies facin cas del que els indica tant la direcció del centre com els equips d'atenció primària". Així, per contenir la COVID-19, és important la implicació de les famílies.

Pel que fa als períodes d'aïllament i quarantena:
- Els casos confirmats, encara que siguin asimptomàtics, han de fer aïllament a casa durant 10 dies i en tot cas, abans d'anar a l'escola, han d'estar 3 dies sense símptomes.
- En els contactes estrets, l'aïllament (que en aquest cas s'anomena quarantena) s'ha de realitzar també de 10 dies, independentment que la PCR sigui negativa, a partir del darrer dia que es va produir el contacte.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal