fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Altres mesures i afectacions en prevenció del coronavirus -Sanitat- 12/03/2020

A més de les mesures preses per l'Ajuntament, s'han pres les següents decisions:
- Ripollet Ràdio reforçarà la cobertura informativa sobre el coronavirus, amb flaixos informatius cada hora. Com a mesura de prevenció de contagis, la programació habitual queda temporalment suspesa fins nou avís.
- Les Trobades amb l'Esport d'atletisme, previstes pel 21 de març, han quedat ajornades sense data.
- L'espectacle Poetes: Elles tenen la paraula de l'AETMV ha quedat suspès.
- L'Esplai la Gresca ha anul·lat tota la seva activitat fins a nou avís.
- L'Institut Lluís Companys ha decidit suspendre totes les activitats de reforç extraescolar i els entrenaments esportius.
- L'espectacle Luna Lunera, d'Aspasur, previst pel 21 de març, ha quedat suspès.
- La ballada de Gitanes prevista per diumenge 15 de març ha quedat ajornada sense data.
- L'Institut Lluís Companys ha decidit ajornar les colònies previstes pels alumnes de 1r d'ESO, previstes entre els dies 11 i 13 de març.
- El I Congrés Camino Ancestral de Santiago, que s'havia de celebrar els dies 6 i 7 de juny, queda ajornat per la tardor, a l'espera de trobar una data concreta. L'organització s'està posant en contacte amb els preinscrits per tal de tornar els diners de les inscripcions o confirmar la nova data.
- L'associació Sonreír es Vivir ha anul·lat el seu viatge a la Vall de Núria previst pel cap de setmana del 14 i 15 de març.

Altres mesures i afectacions en prevenció del coronavirus -Imatge 1-

La Generalitat de Catalunya va anunciar dimecres al matí una sèrie de mesures, incloses al pla Procicat, per tal de fer front a la propagació del Coronavirus SARS-CoV-2. Les mesures concretes inclouen el tancament de totes les escoles i universitats, inclosa l'escola d'adults, la realització d'esdeveniments esportius a porta tancada, la suspensió de les activitats amb més de 1.000 persones i l'aforament a una tercera part de la capacitat a les activitats amb menys gent, així com un pla de mesures per tal de pal·liar els efectes econòmics. El president Quim Torra, en una compareixença, ha demanat la màxima col·laboració de la ciutadania i ha anunciat que és possible que en els pròxims dies calgui prendre mesures més dràstiques.

El Departament d'Educació de la Generalitat també ha pres mesures de prevenció per tal de contribuir a la contenció del virus. Es demana als centres la suspensió de qualsevol activitat no lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres. També se suspenen les aules hospitalàries per reduir l'entrada de persones foranes als hospitals. Des d'Educació s'ha anunciat també que es mantenen les portes obertes als centres escolars, tot i que es demana als centres que reforcin les mesures de prevenció.

Pel que fa a les activitats esportives, el Consejo Superior de Deportes ha transmès a les federacions esportives i els clubs que els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, s'hauran de realitzar a porta tancada. En principi, aquesta afectació durarà dues setmanes, però se'n revisarà la durada en funció dels esdeveniments. La Generalitat, però, ha anunciat que els esdeveniments d'esport de base podran tenir públic.

Entre les mesures, la Generalitat de Catalunya a través del Canal Salut ha elaborat una pàgina web amb preguntes i respostes bàsiques per tal de conèixer millor aquest virus, la seva afectació o com s'encomana, per exemple. Es pot trobar fent click aquí. També ha elaborat un test per saber si es pot estar afectat pel coronavirus SARS-CoV-2, al que es pot accedir fent click aquí. Es recomana realitzar al test abans de trucar al número gratuït d'atenció sanitària 061, per evitar col·lapsar-lo.

JPL



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal