fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
L'estudi d'olors constata que les olors que arriben a Ripollet no són tòxiques ni perjudicials -Serveis- 31/01/2020

L'escola Els Pinetons va acollir el passat dimecres, 29 de gener, la presentació del segon estudi d'olors que es realitza a Ripollet. Aquest treball, realitzat entre el febrer i abril de l'any passat, ha detectat que la major part de les olors que arriben a l'àrea urbana de Ripollet són provinents dels alcohols i també de compostos nitrogenats, sobretot aquells que es fan servir molt en empreses de construcció. La concentració d'aquests compostos estableix que no hi ha un rang de confort total però que a nivell de toxicitat o efectes per la salut no hi ha cap que superi el valor màxim establert pel Reial Decret. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi, realitzat pel Laboratori de Medi Ambient de la Universitat Politènica de Catalunya (UPC), per encàrrec de l'Ajuntament de Ripollet. L'estudi l'han presentat la Dra. Eva Gallego Piñol i el Dr. José Francisco Perales Lorente.

L'estudi d'olors constata que les olors que arriben a Ripollet no són tòxiques ni perjudicials -Imatge 1-L'estudi d'olors constata que les olors que arriben a Ripollet no són tòxiques ni perjudicials -Imatge 2-L'estudi d'olors constata que les olors que arriben a Ripollet no són tòxiques ni perjudicials -Imatge 3-
Els alcohols i els nitrogenats formen part dels 120 Compostos Orgànics Volàtils (COV) trobats i analitzats a les mostres d'episodis i de les 24 hores avaluades. L'estudi ha permès constatar que cap compost analitzat superaria els valors establerts com a criteri de qualitat i no serien nocius per la salut. També destaca que sí que hi ha compostos que podrien ser derivats de les activitats de l'Ecoparc 2 sobretot en els períodes episòdics analitzats.

La regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo, va iniciar la presentació argumentant que els resultats de l'anterior estudi d'olors que es va realitzar "van servir per aconseguir recursos econòmics per controlar les olors i d'aquesta manera fer que la qualitat de l'aire sigui millor". Alhora va exposar la necessitat de mantenir un seguiment, motiu pel qual s'ha fet aquest segon estudi que es va presentar.

Pròxim estudi
Per altra banda, també es va presentar un nou estudi que té previst començar aviat i que s'allargaria fins al 2023 on es pretén realitzar un exhaustiu estudi de la qualitat de l'aire a Ripollet a través d'una innovadora xarxa de sensors. Aquest estudi permetrà, entre d'altres, controlar les emissions de l'Ecoparc 2 i l'impacte de la C-58. Aquest nou estudi serà pioner, en ser la primera vegada que es realitza. Serà experimental i innovador on també es tindrà en compte la meteoroliogia i s'estudiaran els possibles focus on arriba a la població.

Estudi anterior
El primer estudi d'olors, que es va fer, 2015-2016, constatava que el principal focus de pudor era l'Ecoparc, origen d'un 16% dels episodis registrats durant el període estudiat, seguit per l'empresa Lípids a Santiga que suposava un 8%. La resta d'episodis tenien el seu origen principal en els vents que es donen habitualment en la resta d'empreses del polígon Can Salvatella. Un dels punts més destacables de l'estudi anterior confirmava que els episodis de males olors, sobretot els registrats com de més intensitat, s'havien reduït considerablement arrel que s'iniciés l'estudi i que l'Ecoparc va posar en marxa mesures per reduir les emissions.

El triangle de la mort
A la presentació, oberta a tota la població, també hi van participar dos alumnes de batxillerat de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixach, Safa Chaudry i Imane El Gribes. El seu treball titulat "El Triange de la mort", feia un estudi entre tres indústries de la zona, l'Ecoparc 2 de Montcada, l'empresa Lafarge Arsland de Montcada i Reixach i els abocadors de Cerdanyola.

FFC



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal