fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 9 de juliol de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
L'ICS estrena una nova flota de vehicles sostenibles a l'Àrea Metropolitana Nord -Sanitat- 04/12/2019

L'atenció primària de l'àrea Metropolitana Nord, la zona que inclou Ripollet, ha començat la renovació de la flota dels seus vehicles que permetrà que tots els seus professionals es desplacin amb cotxes 100% sostenibles a principis d'any. Concretament, el 67% dels cotxes seran elèctrics (35) i la resta, híbrids, combinaran l'electricitat o el gas liquat del petroli (GLP) amb benzina.

L'ICS estrena una nova flota de vehicles sostenibles a l'Àrea Metropolitana Nord -Imatge 1-

En la nova flota hi ha vehicles compactes urbans, turismes, furgonetes i, fins i tot, vehicles tot camí per a aquells territoris que així ho necessiten. En aquest sentit, en aquells casos on les característiques dels serveis ho requereixen, la flota elèctrica es complementa amb models híbrids o de gas.

La utilització d'aquests vehicles està reservada per a l'atenció domiciliària i urgències d'atenció primària en gran mesura, però també pel transport intern i tasques de manteniment.

L'ICS per la sostenibilitat
En total, els vehicles de l'Institut Català de la Salut (ICS) fan 4,4 milions de quilòmetres, més de 12.000 al dia. Gràcies a aquest canvi de flota de tota l'organització, es deixaran d'emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l'atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars. L'aposta pel respecte al medi ambient també té impacte com a mesura de salut, ja que l'evidència científica vincula la contaminació atmosfèrica urbana com un dels factors més perjudicials per a la salut de la població.

Aquesta mesura impulsada s'emmarca dins del Pla de responsabilitat social corporativa de la institució, que cerca l'impuls de mesures que repercuteixin positivament en la ciutadania, en l'organització i els seus treballadors i treballadores. Com a empresa de serveis sanitaris, l'ICS també té el compromís amb un ús racional dels recursos naturals i en la implantació d'accions sostenibles que tinguin impacte positiu directe en la salut.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal