fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Els ajuntaments del Vallès sud reclamen que es reactivi el projecte de l'hospital -Sanitat- 25/11/2019

Els alcaldes de Ripollet, Cerdanyola, Montcada, Barberà i Badia han expressat de manera unitària la seva indignació per la impossibilitat de reunir-se amb la consellera de Salut, Alba Vergès i per denunciar que la Generalitat manté l'hospital Ernest Lluch en via morta. En una compareixença conjunta, aquest dilluns, 25 de novembre, davant els terrenys on s'hauria de construir, a les proximitats del CAP II, han reiterat la seva demanda d'un hospital lleuger per als prop de 200.000 habitants d'aquesta zona del Vallès sud. El projecte de construcció d'un hospital als terrenys públics de l'antiga fàbrica Redosa va ser acordat amb la Generalitat l'any 2006 i paralitzat el 2011, al·legant motius econòmics.


Els ajuntaments del Vallès sud reclamen que es reactivi el projecte de l'hospital -Imatge 1-Els ajuntaments del Vallès sud reclamen que es reactivi el projecte de l'hospital -Imatge 2-Els ajuntaments del Vallès sud reclamen que es reactivi el projecte de l'hospital -Imatge 3-Els ajuntaments del Vallès sud reclamen que es reactivi el projecte de l'hospital -Imatge 4-

Més d'un any sense resposta
Els alcaldes i alcaldesses dels cinc municipis han assegurat que fa més d'un any que estan intentant reunir-se amb la consellera de Salut i que han realitzat fins a quatre peticions, sense rebre resposta. L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, ha explicat que "compartim la necessitat de defensar i aconseguir els equipaments i els serveis que necessita el nostre territori. Malauradament, portem 15 anys d'incompliment per part del govern de la Generalitat, ja que cap dels consellers ha estat capaç de complir amb les necessitats de salut i hospitalàries del nostre territori".

Davant d'això, els cinc alcaldes i alcaldesses reclamen que la consellera els atengui i faci efectives les seves demandes. En aquest sentit, Osuna ha assegurat que "portem molts anys d'espera i necessitem que des del departament se'n donin certeses, un projecte clar, un calendari que es compleixi i dades de pressupost i que tot plegat es pugui fer efectiu, perquè ja no tolerem més demora". Aquest equipament, a banda de descongestionar i descentralitzar l'atenció de l'Hospital Taulí, també hauria de contemplar, en paraules de l'alcalde de Ripollet, "una part important d'enfortiment de l'atenció primària en el nostre territori".

L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, també ha volgut destacar el paper actiu no només dels cinc ajuntaments, sinó també de la ciutadania organitzada i les plataformes en defensa de la salut pública, que han pressionat per tal de no perdre l'atenció en aquesta qüestió.

Foto: els alcaldes de Ripollet, José M. Osuna; Cerdanyola, Carlos Cordón; Montcada, Laura Campos; Barberà, Xavier Garcés i l'alcaldessa de Badia, Eva Menor.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal