fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 30 de juliol de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Entitats i joves es tornen a implicar en la commemoració del Dia mundial de la Sida -Sanitat- 29/11/2019

El pròxim 1 de desembre se celebra el Dia mundial de la Sida. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Ripollet ha organitzat un seguit d'actes, que es condensaran, principalment, aquest divendres, 29 de novembre. Es tracta del fruit d'un treball transversal entre les regidories de Joventut, Polítiques LGTBI, Educació, Salut Pública i el Patronat Municipal de Cultura. El programa torna a comptar amb la col·laboració de les entitats Gais Positius i Proud Ripollet i els alumnes de cicles de l'Institut Lluís Companys. Enguany s'ha volgut reforçar encara més la implicació dels joves, fent-los també protagonistes de la lectura del manifest.

Entitats i joves es tornen a implicar en la commemoració del Dia mundial de la Sida -Imatge 1-Entitats i joves es tornen a implicar en la commemoració del Dia mundial de la Sida -Imatge 2-

Divendres, 29 de novembre, els actes començaran a les 16 h, amb un llaç humà vermell contra l'estigma i la discriminació relacionades amb el VIH/SIDA. L'objectiu és fer una foto que es comparteixi a les xarxes socials, en el marc de la iniciativa #LlaçosperlaSida. Tot seguit es llegirà el manifest a càrrec de Gais Positius, Proud Ripollet i alumnes de l'Institut Lluís Companys. A partir de les 17 h, a les places d'Emma Maleras i Pere Quart i al mateix institut, els alumnes dels Cicles Formatius d'Integració social i Atenció a les persones en situació de dependència de l'Institut Lluís Companys instal·laran estands informatius on també repartiran material preventiu. Aquest dijous, les llevadores del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) del CAP II realitzaran diversos tallers amb grups d'alumnes del centre, per tal que aquesta formació els sigui útil i la puguin retornar en forma de taller comunitari, amb la instal·lació dels estands informatius de divendres.

Amb motiu del Dia mundial de la Sida, del 2 al 21 de desembre es podrà veure a la Biblioteca Municipal l'exposició 'En Marc, el VIH i totes les pors", amb pintures de Núria Serra, il·lustradora del conte amb el mateix títol, escrit per Carles Soto, i on ens parla de les pors generades pel VIH. Per últim, recordem que les persones interessades poden realitzar-se la prova ràpida del VIH, sífilis i hepatitis C, de manera anònima, gratuïta i confidencial, demanant cita prèvia al telèfon 935 046 040, o per correu electrònic a provarapida@ripollet.cat.

NdPAGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal