fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 21 de febrer de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Torna la campanya per a la detecció precoç del càncer de còlon i recte -Sanitat- 09/10/2019

El Departament de Salut, a travÚs de l'Hospital Parc TaulÝ, ha tornat a desplegar a Ripollet el Programa poblacional de detecciˇ precoš del cÓncer de c˛lon i recte, com ja va fer l'octubre de 2017. Al VallŔs Occidental, el Programa estÓ coordinat per l'Oficina TŔcnica de Cribatge de CÓncer del Parc TaulÝ i compta amb al colĚlaboraciˇ dels metges de capšalera i farmÓcies. El programa s'adreša a homes i dones d'entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

Torna la campanya per a la detecció precoç del càncer de còlon i recte -Imatge 1-Torna la campanya per a la detecció precoç del càncer de còlon i recte -Imatge 2-

El cÓncer de c˛lon i recte Ús un dels mÚs freqŘents entre els homes i dones de mÚs de 50 anys. La majoria dels CCR es desenvolupen a partir de petites lesions (p˛lips) de l'interior del c˛lon o intestÝ gros que, en alguns casos, poden acabar transformant-se en un cÓncer. Si es detecta a temps, Ús mÚs fÓcil de tractar.

A Ripollet, l'oficina tŔcnica del Cribatge del CÓncer del Parc TaulÝ ha enviat al voltant de 8.000 cartes d'invitaciˇ individual a les persones que consideren poblaciˇ diana, acompanyades d'un fulletˇ informatiu i d'un llistat de les farmÓcies on es pot anar a recollir la prova. Les persones que vulguin participar s'han d'adrešar amb la carta a qualsevol de les farmÓcies adherides al programa, que a Ripollet sˇn les segŘents:

1. FarmÓcia Selva (c. del Calvari, 3)
2. FarmÓcia Auditori (c. de La Lluna, 6)
3. FarmÓcia Costa (c. de Ntra. Sra. del Pilar, 10)
4. FarmÓcia Pinetons (c. del Palau Ausit, 1)
5. FarmÓcia Rizal (c. del Rizal, 1)
6. FarmÓcia Sant Andreu (c. de Sant Andreu, 4 - Locals 2 i 3-)
7. FarmÓcia Rambla (Rbla. de Sant Jordi, 89)

El/la farmacŔutic/a comprovarÓ tambÚ si les persones participants no presenta criteris d'exclusiˇ, recollirÓ la carta d'invitaciˇ, li facilitarÓ gratu´tament la prova per a obtenir una petita mostra de femta i li explicarÓ com procedir. Les farmÓcies faran arribar les mostres al laboratori de l'Hospital Parc TaulÝ, on s'analitzaran. En cas de resultat negatiu, serÓ informat per carta al participant. Encara que el resultat de la prova es trobi dins de la normalitat, si la persona tÚ molŔsties, ho ha de consultar amb el seu metge. Si el resultat Ús positiu, Ús probable que hi hagi alguna lesiˇ benigna (nomÚs en un 5% amb sang en femta Ús per la presŔncia d'un cÓncer). En aquest cas l'Oficina TŔcnica de Cribatge de CÓncer es posarÓ en contacte telef˛nicament amb el participant i el citarÓ a la consulta de Cribratge.

Per qualsevol dubte, es poden adrešar les consultes als professionals de les oficines de farmÓcia adherides a la campanya, al metge de capšalera o directament amb l'Oficina TŔcnica (937 458 378 - 936 933 149, prevenciocolon@tauli.cat).noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal