fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet es tornarà lila durant la Festa Major -Societat- 16/07/2019

Aquest matí s'ha presentat el protocol d'agressions sexistes i lgtbifòbiques que s'activarà durant la festa major, un programa d'acció que englobarà formació per a personal de l'Ajuntament i entitats, la disponibilitat d'informació i ajuda a tots els estands i guinguetes de la festa, un punt lila itinerant en forma de parella i una forta col·laboració amb la Policia Local i Mossos d'Esquadra.

Ripollet es tornarà lila durant la Festa Major -Imatge 1-Ripollet es tornarà lila durant la Festa Major -Imatge 2-Ripollet es tornarà lila durant la Festa Major -Imatge 3-

La presentació ha estat en una roda de premsa, que ha comptat amb representants de la majoria de grups que han format el grup motor per crear aquest protocol: la regidora de Feminismes, Meritxell Caler, la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, Cèlia Castella, educadora social, i Mar Torres, responsable del Kftí i membre de la parella itinerant. També ha comptat amb la participació de Reme Herrera, tècnica de Comunicació, que ha presentat els grafismes del protocol, falques i vídeos que s'han creat amb la col·laboració del Comitè de Dones i diversos materials que estaran disponibles durant la festa i distingiran els punts d'atenció en cas d'agressió.

La regidora de Feminismes, Meritxell Caler i la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, s'han encarregat de presentar el protocol. Caler ha explicat que l'origen d'aquest protocol és "un aprenentatge després del Punt Lila de la Festa Major del 2018, on vam veure que ens havíem quedat curts i volíem veure una festa totalment lliure de sexismes" i que "malgrat que no hi va haver agressions físiques, sí que hi va haver comportaments discriminatoris, i en especial l'Ajuntament vol augmentar la prevenció davant de casos com la 'manada'".

El protocol, que s'activarà a tota la festa major, estands, entitats, personal de l'Ajuntament i Policia, entre d'altres, ha de ser un "exemple", segons Muñoz. "No podem exigir que la societat sigui el que no és, hem de ser un exemple, i cal anar a totes". Cèlia Castella, educadora social, ha parlat del grup motor que ha dut a terme aquest protocol, del que formen part Serveis Socials, el SIAD, Cultura, la Biblioteca, Patrimoni i Comunicació, "amb la idea de participar de forma transversal entre tots els departaments de l'Ajuntament, i començar amb la Festa Major". La formació es durà a terme el divendres 19 per al personal de l'Ajuntament, i el dilluns 22 per a les entitats.

Parella itinerant identificada
A banda dels punts d'atenció, que es trobaran a cada establiment i guingueta de la festa, la novetat d'aquest any és el punt itinerant jove, que formarà una parella del Casal de Joves, a qui es trucarà des del punt i acompanyarà a les víctimes durant el procés fins que se solucioni. Aquesta parella actuarà de nit, de les 12 a les 5 h de la matinada, tot i que el protocol estarà actiu durant tota la festa major, i s'atendrà pels canals normals fora d'aquestes hores.

La parella anirà vestida amb una samarreta amb material reflectant, cosa que facilitarà la seva identificació. Mar Torres, que formarà la parella itinerant, ha expressat que "espero que no fem falta, i que aquest protocol no es quedi només a Festa Major sinó que es porti més enllà. Encara veiem coses molt fortes amb els i les joves amb qui treballem, i tenir suport de l'Ajuntament és molt important". Qualsevol situació d'agressió sexista o LGTBIfòbica serà atesa trucant al telèfon 689 287 967, que portarà la parella en tot moment.

Finalment, Reyes Muñoz ha reiterat que "costa denunciar una agressió, volem estar al seu costat, visibilitzar aquests casos i evitar que passin, a més de crear un sistema de corresponsabilitat. Tant si et sents agredit com si veus una agressió, s'ha d'actuar, el punt lila som tots".

AB



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal