fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
El CUAP Cerdanyola-Ripollet va registrar un 51% més d'activitat el 2018 -Sanitat- 13/02/2019

Els centres d'urgències d'atenció primària (CUAP) estan esdevenint gradualment els punts de referència per a la població per sobre dels hospitals, pel que fa a l'assistència urgent. Així ho ha comunicat l'ICS en una nota de premsa, en la que també anuncia les dades d'activitat del CUAP Cerdanyola-Ripollet, que va augmentar en un 51%, i el CUAP Sant Fèlix de Sabadell, que ho va fer en un 27% el 2018.

El CUAP Cerdanyola-Ripollet va registrar un 51% més d'activitat el 2018 -Imatge 1-

Segons la missiva, els CUAP "poden resoldre de manera eficaç i efectiva la major part de problemes de salut sense necessitat d'anar a les urgències dels hospitals. A més, ofereixen assistència 24 els 365 dies de l'any", fet que segons l'ICS, contribueix a evitar episodis de saturació. Tot i així, el Departament de Salut aconsella que la ciutadania truqui al 061 abans de desplaçar-se a un centre assistencial, de forma que els professionals del servei puguin dirigir als pacients al centre més adient, o bé envien un metge a domicili, una ambulància o un helicòpter medicalitzat del SEM per dur a terme l'atenció mèdica.

A part d'aquests centres d'urgències que ofereixen servei ininterrompudament, la població té al seu abast punts d'atenció continuada (PAC). Aquests centres estan oberts els dies feiners fins les dotze de la nit (00h) i donen assistència també els dies festius i els caps de setmana. Al Vallès Occidental hi ha tres centres d'atenció primària amb aquestes característiques: el CAP Castellar del Vallès (a Castellar del Vallès), el CAP Badia del Vallès (a Badia del Vallès) i el CAP Ca n'Oriac (a Sabadell).

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal