fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 30 de març de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
L'Ajuntament de Ripollet endega aquest gener l'Skatepark i un "bosc humit" al parc dels Pinetons -Medi Ambient- 08/01/2019

En breu comenšarÓ l'execuciˇ de dos importants projectes al parc dels Pinetons. Es tracta, d'una banda, de la construcciˇ d'un skatepark d'uns de 1.100 m2 i, d'altra banda, de la creaciˇ d'una zona verda com a bosc humit a l'espai de l'antic Torrent Tortuguer. Ambdues actuacions es preveuen comenšar a mitjans gener i tenen un pressupost total d'1,2 milions d'euros. L'└rea Metropolitana de Barcelona ha assumit tant la redacciˇ com el cost d'execuciˇ dels projectes, en resposta a la reivindicaciˇ d'inversions, per part de l'equip de govern, en el parc metropolitÓ dels Pinetons.

L'Ajuntament de Ripollet endega aquest gener l'Skatepark i un "bosc humit" al parc dels Pinetons  -Imatge 1-

L'skatepark ha estat un dels equipaments mÚs reivindicats per les persones joves de Ripollet. ╔s per aix˛ que l'Ajuntament va treballar en l'elaboraciˇ d'un avantprojecte municipal, amb la participaciˇ de joves skaters i patinadors/es de Ripollet a diferents reunions i trobades. L'skatepark estarÓ ubicat al bell mig del parc dels Pinetons i tindrÓ una superfÝcie d'uns 1.100 metres quadrats. La infraestructura tindrÓ com a elements constructius baranes, rampes i escales, seguint el concepte d'skate plaša. El cost d'execuciˇ d'aquest projecte Ús de 241.460,23 Ç.

Al mateix temps, s'iniciaran les obres de recuperaciˇ del Torrent Tortuguer, a l'espai que actualment s'utilitza com a aparcament de la zona de les barbacoes. Un aparcament que serÓ traslladat al recinte firal. Amb l'enjardinament d'aquest espai com a "bosc humit" s'aconsegueix enllašar el parc dels Pinetons amb la Casa Natura. El projecte pretÚn recordar el torrent que va ser entubat per sota del carrer, amb una zona verda on es plantaran espŔcies de zones humides, per tal de recrear l'espai original. Aquestes obres tenen un tenen un pressupost d'execuciˇ de 958.096,79 Ç, impostos inclosos, i es complementen amb les obres de construcciˇ del carril bici del Torrent Tortuguer, ja en marxa i amb un cost de prop de 150.000 Ç, assumit al 50% per l'Ajuntament i l'└rea Metropolitana de Barcelona.

NP/A.B.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal