fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
L'Ajuntament de Ripollet endega aquest gener l'Skatepark i un "bosc humit" al parc dels Pinetons -Medi Ambient- 08/01/2019

En breu començarà l'execució de dos importants projectes al parc dels Pinetons. Es tracta, d'una banda, de la construcció d'un skatepark d'uns de 1.100 m2 i, d'altra banda, de la creació d'una zona verda com a bosc humit a l'espai de l'antic Torrent Tortuguer. Ambdues actuacions es preveuen començar a mitjans gener i tenen un pressupost total d'1,2 milions d'euros. L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha assumit tant la redacció com el cost d'execució dels projectes, en resposta a la reivindicació d'inversions, per part de l'equip de govern, en el parc metropolità dels Pinetons.

L'Ajuntament de Ripollet endega aquest gener l'Skatepark i un "bosc humit" al parc dels Pinetons  -Imatge 1-

L'skatepark ha estat un dels equipaments més reivindicats per les persones joves de Ripollet. És per això que l'Ajuntament va treballar en l'elaboració d'un avantprojecte municipal, amb la participació de joves skaters i patinadors/es de Ripollet a diferents reunions i trobades. L'skatepark estarà ubicat al bell mig del parc dels Pinetons i tindrà una superfície d'uns 1.100 metres quadrats. La infraestructura tindrà com a elements constructius baranes, rampes i escales, seguint el concepte d'skate plaça. El cost d'execució d'aquest projecte és de 241.460,23 €.

Al mateix temps, s'iniciaran les obres de recuperació del Torrent Tortuguer, a l'espai que actualment s'utilitza com a aparcament de la zona de les barbacoes. Un aparcament que serà traslladat al recinte firal. Amb l'enjardinament d'aquest espai com a "bosc humit" s'aconsegueix enllaçar el parc dels Pinetons amb la Casa Natura. El projecte pretén recordar el torrent que va ser entubat per sota del carrer, amb una zona verda on es plantaran espècies de zones humides, per tal de recrear l'espai original. Aquestes obres tenen un tenen un pressupost d'execució de 958.096,79 €, impostos inclosos, i es complementen amb les obres de construcció del carril bici del Torrent Tortuguer, ja en marxa i amb un cost de prop de 150.000 €, assumit al 50% per l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

NP/A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal