fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 16 de novembre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Més de 300.000 euros per al projecte de neteja de la llera del riu Ripoll -Medi Ambient- 13/07/2018

Aquesta setmana l'AgŔncia Catalana de l'Aigua ha notificat a l'Ajuntament de Ripollet l'aprovaciˇ d'un projecte, per un import de 315.755 euros, per a la retirada de canyes i rizomes a la part del riu Ripoll inclosa entre la presa de Barneda fins el lÝmit amb BarberÓ del VallŔs i en el riu Sec, en el terme municipal de Ripollet. Aquesta actuaciˇ estÓ inclosa a la "Mem˛ria per a la recuperaciˇ de les lleres dels rius Ripoll i Sec al seu pas per Ripollet, les Órees de ribera i els espais lliures vinculats al sistema fluvial".

Més de 300.000 euros per al projecte de neteja de la llera del riu Ripoll -Imatge 1-

Recuperaciˇ mediambiental de l'entorn fluvial
A mÚs, tambÚ aquesta setmana han comenšat els treballs per a la redacciˇ del projecte executiu de recuperaciˇ mediambiental de l'entorn fluvial del tram de la llera del riu Ripoll, compresa entre el futur gual del polÝgon industrial MolÝ d'en Xec i la presa de Barneda. Aquest projecte l'ha encarregat l'Ajuntament a l'empresa Naturalesa Conservaciˇ SL.

Aquest projecte consisteix en la millora de la diversitat biol˛gica i la qualitat paisatgÝstica de la llera del riu introduint espŔcies aut˛ctones per potenciar la funciˇ de corredor biol˛gic. TambÚ forma part d'aquest projecte la retirada de les restes de les hortes instalĚlades a la llera fluvial, aixÝ com les estructures alienes a l'ecosistema de ribera (canals o barraques, entre d'altres). Per aix˛, ja han comenšat les tasques d'informaciˇ als usuaris d'horts en aquest tram de la llera per tal que, al finalitzar la collita d'estiu, retirin les seves pertinences.

Un gual que unirÓ diversos municipis
Per ˙ltim, l'└rea Metropolitana de Barcelona continua amb els treballs previs a la construcciˇ del gual a l'alšada del MolÝ d'en Xec. Aquest gual, juntament amb un altre sobre el riu Sec, a l'alšada del parc Massot, comunicarÓ els municipis de BarberÓ, Montcada i Cerdanyola pel marge dret del riu Ripoll.

Paulatinament, comencen a fer-se realitat tots els projectes que inclou la mem˛ria feta des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, tambÚ grÓcies a la colĚlaboraciˇ de l'AgŔncia Catalana de l'Aigua, l'└rea Metropolitana de Barcelona, la Diputaciˇ de Barcelona i el Consorci del Bes˛s Tordera.

El riu Ripoll, protagonista de dues exposicions
Aquest juliol, a Casa Natura, i al setembre, al Centre Cultural, es pot veure l'exposiciˇ que explica tot el projecte i la vinculaciˇ del nostre municipi amb el riu, juntament amb un reportatge fotogrÓfic d'Acciˇ FotogrÓfica Ripollet amb el seu relat del riu Ripoll. Poden trobar mÚs informaciˇ sobre les dues exposicions en aquest enllaš.

M.F.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal