fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
"Ei! Trepitjar caques no porta sort!", nova campanya de tinença responsable d'animals -Societat- 10/07/2018

La regidora de Comerç, Pilar Castillejo, ha presentat aquest dilluns, 9 de juliol, en roda de premsa, la nova campanya de sensibilització "Ei! Trepitjar caques no porta sort!".

La campanya, que té l'objectiu de promocionar la tinença responsable d'animals, posa a disposició dels veïns i veïnes bosses compostables per recollir les deposicions de les mascotes als carrers. Més de 200 establiments comercials i empreses de serveis d'arreu del municipi s'han adherit a la campanya, els quals penjaran un cartell identificador als seus aparadors i serviran de punt de distribució de bosses que, en cas de necessitat, les persones propietàries podran demanar de franc.

"Ei! Trepitjar caques no porta sort!", nova campanya de tinença responsable d'animals -Imatge 1-"Ei! Trepitjar caques no porta sort!", nova campanya de tinença responsable d'animals -Imatge 2-"Ei! Trepitjar caques no porta sort!", nova campanya de tinença responsable d'animals -Imatge 3-"Ei! Trepitjar caques no porta sort!", nova campanya de tinença responsable d'animals -Imatge 4-"Ei! Trepitjar caques no porta sort!", nova campanya de tinença responsable d'animals -Imatge 5-

Castillejo ha volgut destacar la bona acollida de la campanya. Des de la Regidoria de Comerç, s'han visitat els establiments del municipi i s'han organitzat reunions amb la Unió de Comerciants, el Gremi d'Hostaleria i el Gremi d'Instal·ladors. "La majoria s'hi han adherit", ha explicat Castillejo: "Amb aquesta campanya, impliquem no només les persones propietàries d'animals, sinó també els comerços, a peu de carrer, que tenen una implicació en la ciutat i contribueixen a tenir una ciutat neta. Tant la ciutat com els establiments hi guanyen".

La campanya "Ei! Trepitjar caques no porta sort!" neix com un complement del projecte "Papereres pipican" dels Pressupostos Participatius 2017. Segons Castillejo, la Taula Animalista de Ripollet i els alumnes que el van idear van reconduir el projecte i, a més d'instal·lar la vintena de papereres per a les deposicions d'animals als parcs del municipi, van creure convenient posar en marxa una campanya que impliqués la societat.

"La diferència amb altres campanyes és que hem aconseguit implicar molts agents socials", ha dit Castillejo. La regidora ha destacat la transversalitat d'aquesta, ja que són diverses regidories les que treballen per "tenir una ciutat més néta": Governació, Protecció Animal, Comerç i Via Pública. Entre les accions que s'hi estan portant a terme, hi ha l'increment del servei de neteja de la via pública a les tardes, des del mes d'abril, amb 14 treballadors, o la intensificació de la vigilància per part de la Policia Local respecte de les deposicions dels animals en els carrers, multant aquelles persones propietàries que cometin la incidència. "No s'actua, però, només posant multes, sinó amb accions que donin més pes a la tinença responsable d'animals".

Tots aquells establiments que vulguin adherir-se a la campanya "Ei! Trepitjar caques no porta sort!" poden posar-se en contacte amb la regidoria de Comerç a través del telèfon 638 984 777 o el correu electrònic comerciutat@ripollet.cat.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal