fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 20 d'abril de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Drets Socials
El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Drets Socials- 11/05/2018

"Pensa en gran" és el procés participatiu que ha endegat l'Ajuntament de Ripollet per a definir el model d'equipament per a la gent gran. La sessió informativa, d'aquest dijous 10 de maig, al Centre Cultural, va posar en marxa la constitució d'un grup participatiu, obert a tota la ciutadania, que treballarà una proposta consensuada i factible sobre el projecte de residència per a la gent gran a Ripollet. Aquesta proposta, que s'enllestirà el 19 de juliol, serà presentada a la Generalitat de Catalunya.

El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Imatge 1-El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Imatge 2-El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Imatge 3-

La regidora de Gent Gran, Reyes Muñoz, va presidir l'acte, acompanyada dels responsables del procés participatiu, Genís Giner i Marta Morales, de Suara Cooperativa. "Pensa en gran" es divideix en cinc fases: difusió, diagnòstic, debat i creació de propostes, concreció de propostes i validació i retorn. Es va convidar a tots els assistents, entre els quals hi havia representants de partits polítics, entitats, professionals de l'atenció a les persones grans i ciutadans a títol individual, a formar part del grup participatiu. Formar-ne part requereix compromís amb el procés, d'uns dos mesos de durada, i la participació en les sessions programades, les quals tindran lloc els dijous, a partir de les 17.30 h. Un cop constituït el grup participatiu es començarà a treballar la proposta comuna, que inclourà tant el disseny de l'equipament com l'oferta de serveis que oferirà.

Per fer difusió del procès participatiu i obtenir dades per a l'elaboració del diagnòstic, s'instal·laran punts informatius al carrer, de 10 a 13 h: dilluns 14, davant el CAP Pinetons; dilluns 21, a la plaça de la Font; dimecres 23, al mercat setmanal; i divendres 25, al barri del Pont Vell. Les enquestes que es distribuiran en aquests punts, també es poden emplenar a través del web participa.ripollet.cat.

Tot i que les sessions destinades a la concreció de la proposta seran tancades al grup participatiu, s'han programat dues xerrades obertes al públic. La primera, que es farà a Els Pinetons, tindrà lloc el 7 de juny i comptarà amb la ponència de persones que atenen gent gran i arquitectes, mentre que la segona, el 21 de juny, estarà dedicada als diferents models d'atenció.

S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal