fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 23 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Drets Socials
El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Drets Socials- 11/05/2018

"Pensa en gran" és el procés participatiu que ha endegat l'Ajuntament de Ripollet per a definir el model d'equipament per a la gent gran. La sessió informativa, d'aquest dijous 10 de maig, al Centre Cultural, va posar en marxa la constitució d'un grup participatiu, obert a tota la ciutadania, que treballarà una proposta consensuada i factible sobre el projecte de residència per a la gent gran a Ripollet. Aquesta proposta, que s'enllestirà el 19 de juliol, serà presentada a la Generalitat de Catalunya.

El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Imatge 1-El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Imatge 2-El procés participatiu "Pensa en gran" aplega una quarantena de persones en la seva primera sessió -Imatge 3-

La regidora de Gent Gran, Reyes Muñoz, va presidir l'acte, acompanyada dels responsables del procés participatiu, Genís Giner i Marta Morales, de Suara Cooperativa. "Pensa en gran" es divideix en cinc fases: difusió, diagnòstic, debat i creació de propostes, concreció de propostes i validació i retorn. Es va convidar a tots els assistents, entre els quals hi havia representants de partits polítics, entitats, professionals de l'atenció a les persones grans i ciutadans a títol individual, a formar part del grup participatiu. Formar-ne part requereix compromís amb el procés, d'uns dos mesos de durada, i la participació en les sessions programades, les quals tindran lloc els dijous, a partir de les 17.30 h. Un cop constituït el grup participatiu es començarà a treballar la proposta comuna, que inclourà tant el disseny de l'equipament com l'oferta de serveis que oferirà.

Per fer difusió del procès participatiu i obtenir dades per a l'elaboració del diagnòstic, s'instal·laran punts informatius al carrer, de 10 a 13 h: dilluns 14, davant el CAP Pinetons; dilluns 21, a la plaça de la Font; dimecres 23, al mercat setmanal; i divendres 25, al barri del Pont Vell. Les enquestes que es distribuiran en aquests punts, també es poden emplenar a través del web participa.ripollet.cat.

Tot i que les sessions destinades a la concreció de la proposta seran tancades al grup participatiu, s'han programat dues xerrades obertes al públic. La primera, que es farà a Els Pinetons, tindrà lloc el 7 de juny i comptarà amb la ponència de persones que atenen gent gran i arquitectes, mentre que la segona, el 21 de juny, estarà dedicada als diferents models d'atenció.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal