fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de febrer de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes -Societat- 17/04/2018

La plaça de Pere Quart ha estat l'escenari triat per la Marea Pensionista Ripollet per convocar una concentració emmarcada en la jornada de lluita estatal pel sistema públic de pensions, que s'ha celebrat aquest dilluns 16 d'abril. La convocatòria ha reunit unes dues-centes persones a Ripollet.

Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes -Imatge 1-Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes -Imatge 2-Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes -Imatge 3-Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes -Imatge 4-Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes -Imatge 5-

Sergio Linares, el membre més jove de la Marea Pensionista Ripollet, ha estat el responsable de llegir el comunicat de la Coordinadora estatal per la defensa del sistema públic de pensions. Ha començat qualificant de "vergonyoses i insuficients les mesures estrella relacionades amb el projecte pressupostari en relació a l'increment de fins al 3% per a les pensions més baixes i les suposades millores per a les pensions de viudetat". Davant l'aprovació del projecte pressupostari, el 27 de març, Linares, ha afirmat que "el projecte polític i social del govern de M. Rajoy i els socis que el sustenten està completament esgotat" i que les respostes del govern "no corresponen, de cap manera, a les nostres reivindicacions".

Entre les reivindicacions que ha exposat Linares, hi ha una pensió mínima i un salari mínim interprofessional de 1.080 €, l'increment d'un 8% de les pensions no contributives i dels subsidis, l'increment de "totes" les pensions en igual percentatge o superior a l'IPC, el manteniment del sistema de Seguretat Social, la no privatització de les pensions i serveis públics i el restabliment de la jubilació als 65 anys.

Linares ha acabat fent una crida a la participació en les mobilitzacions i reivindicant les pensions com un dret dels ciutadans: "Les pensions són un dret guanyat i pagat. Que no et robin la teva pensió. Que no et robin el teu futur".

En la seva intervenció, Josep Ferrús, promotor de Marea Pensionista Ripollet, ha fet referència al Producte Europeu de Pensions Individuals (PEPP) que prepara la Unió Europea, el qual recomana als estats membres aprovar desgravacions fiscals per a les persones subscriptores de PEPP. Segons ha expressat Ferrús, aquest producte paneuropeu, que podria aprovar-se al mes de juliol, suposarà un "deteriorament dels sistemes públics de pensions i la seva privatització".

Dilluns 30 d'abril, al migdia, la Marea Pensionista Ripollet ha organitzat una marxa fins a l'Ajuntament, des de la plaça de Pere Quart, per entrar en registre, pel Ple municipal del mes de maig, una moció de rebuig al PEPP.

S.R.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal