fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Sanejament de les moreres afectades d'una plaga -Medi Ambient- 28/03/2018

Dins els treballs per eliminar una plaga que s'ha detectat entre les moreres de Ripollet, l'Ajuntament ha anunciat que en els pròxims mesos es realitzarà la tala dels exemplars que no tinguin expectatives de prosperar i de totes aquelles branques que presentin atacs d'insectes i que la seva caiguda pugui afectar a tercers o contribueixin a estendre la plaga.

Sanejament de les moreres afectades d'una plaga -Imatge 1-

En els darrers anys el personal de manteniment dels parcs i jardins municipals ha detectat una plaga desconeguda a les moreres del municipi. En concret, s'han detectat unes perforacions al tronc i branques dels arbres que es veuen a la superfície de l'escorça i són el final d'una llarga galeria que perfora la fusta de l'arbre. Aquestes galeries debiliten els arbres i fa que en algunes ocasions inexplicablement branques aparentment sanes hagin caigut a terra i en altres ocasions s'hagin mort arbres sense presentar prèviament cap trastorn.

Davant d'aquesta plaga desconeguda, l'empresa Jardinet, concessionària del manteniment de part de les zones verdes municipals, juntament amb les tècniques i la brigada de jardineria municipal, va fer una consulta al servei de sanitat vegetal de la Generalitat de Catalunya per saber de quina plaga es tractava i com es podia actuar. Segons aquest servei, els danys estan produïts per una nova espècie invasora d'escarabat, de la família dels ceràmbics, que va arribar cap al 2014 a Europa, probablement des d'Àsia.

De moment, en tractar-se d'una nova plaga, no hi ha protocols per poder controlar-la ni cap tractament d'eficàcia comprovada.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal