fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
L'Ajuntament de Ripollet presenta un estudi diagnòstic de la situació dels espais verds del municipi -Medi Ambient- 12/12/2017

L'estudi ha servit per detectar les problemàtiques que hi ha a les zones verdes de la ciutat, des dels arbres dels carrers fins als parcs i jardins, passant pels espais de joc infantils. Segons Ramiro Moldes, regidor de Medi Ambient, Parcs i Jardins, la diagnosi servirà per començar a treballar a partir del 2018 en el plantejament de millora de tots aquests espais. Segons el regidor, ara s'ha donat prioritat al mobiliari infantil dels parcs i ja s'han iniciat unes partides pressupostàries per canviar-lo.

L'Ajuntament de Ripollet presenta un estudi diagnòstic de la situació dels espais verds del municipi -Imatge 1-L'Ajuntament de Ripollet presenta un estudi diagnòstic de la situació dels espais verds del municipi -Imatge 2-

Gestió conjunta
Una de les novetats dins d'aquest procés de millora és la gestió conjunta que es farà entre la Brigada Municipal d'Obres i Jardineria perquè hi hagi un treball més efectiu. "Moltes vegades es feia una actuació de millora d'un espai sense tenir en compte altres àrees. La tasca conjunta de la Brigada i Jardins ens ajudarà a tenir-ho tot més ordenat", explicava Ramiro Moldes.

Repàs a tots els barris
Per realitzar l'estudi, s'han visitat tots els barris del municipi fent un "repàs exhaustiu" i s'ha fet una "inspecció visual i tàctil". S'ha avaluat l'estat de salut dels arbres del carrer i s'ha anat a les zones verdes del municipi, on s'ha mirat l'estat dels seus arbustos i arbres, així com les papereres o els fanals. D'acord a queixes que han arribat de veïns de Ripollet, també s'han fet fotografies als embornals i ressalts en mal estat per passar-les a la Brigada, dins d'aquesta tasca conjunta. "La zona industrial és la que s'ha deixat de visitar perquè s'ha prioritzat la via pública i l'estat dels parcs", precisava Marta Garcia, tècnica del departament de Medi Ambient. "S'ha volgut recollir l'estat del carrer i la veu de la ciutadania", afirmava Garcia.

Es tracta de la primera vegada que es fa, en aquest àmbit, un estudi de tot el poble. "Es constata la manca d'inversió que hi ha hagut fins ara, a causa de la crisi", explicava Rosa Moragas, tècnica del departament de Medi Ambient. Des del govern local, l'elaboració d'aquest estudi diagnòstic és un requeriment que s'havia fet des de feia temps, però fins ara no s'havia pogut dur a terme per falta de recursos.

Actes vandàlics
Des de l'Ajuntament, també s'ha volgut recalcar l'alt grau de vandalisme que pateixen les zones verdes de Ripollet. Per això, el regidor de Medi Ambient ha instat a ser conscients que "quan es trepitja una zona verda, es fa malbé un espai que és de tots" i ha explicat que es gasten moltes energies en arreglar els desperfectes causats pel vandalisme. "El poble l'hem de cuidar entre tots", ha conclòs Ramiro Moldes.

M.F.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal