fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Incidències en colònies de gats a Ripollet -Serveis- 24/10/2017

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Protecció Animal, ha tingut coneixement d'enverinaments a colònies de gats, concretament a la colònia ubicada al carrer de Collserola. Igualment, s'han produït actes de boicot tant als aliments com als estris que fan servir les persones alimentadores de gats en algunes colònies.

Incidències en colònies de gats a Ripollet -Imatge 1-

Per això, cal recordar que el gat és un animal protegit per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el maltractament i la col·locació de verí o qualsevol altre tòxic a la via pública amb l'objectiu d'intoxicar-los, a banda d'estar sancionat amb multes fins a 20.000 euros, pot suposar un perill tant per als altres animals com per a les persones, especialment pels infants.

Únicament estan autoritzades a donar menjar les persones que tenen el carnet d'alimentadors de gats i que prèviament han rebut una formació especifica. Des de la mateixa Regidoria es demana respecte per tal que els alimentadors i alimentadores de gats de la ciutat puguin fer la seva feina amb total normalitat. Igualment, fer constar que està terminantment prohibit entorpir la tasca de les alimentadores de gats, ja sigui amb insults com amb agressions físiques o verbals. També està prohibit l'enverinament del menjar de les colònies, provocar desperfectes i sostraure el material, el menjar o el beure.

A Ripollet, les colònies de gats estan controlades i protegides. Això significa que han superat un control sanitari i, per tant, es tracta d'animals sans i esterilitzats quirúrgicament, amb la finalitat de mantenir una població estable i evitar els problemes associats al zel. També es marquen pels poder-los identificar. Aquestes accions són dutes a terme per veterinaris, que garanteixen la qualitat de l'assistència.

Beneficis de les colònies de gats

Els gats són alimentats amb pinso, cosa que contribueix a millorar les seves condiciones físiques i a evitar la presència d'aliment orgànic indesitjable a la via publica. A més, amb les colònies:

-Desapareixen les olors, baralles i crits propis de les èpoques de zel.
- La colònia creix d'una manera sostenible mitjançant l'esterilització dels individus.
- El control de l'alimentació, basada en pinsos, fa que la zona de menjar estigui neta.
- S'afavoreix el control de rates i altres animalons.

Per últim, des de la Regidoria es recorda que també està prohibit posar sofre o substàncies similars per evitar l'orina dels gossos. El sofre no evita que els gossos orinin, i a més, és una substància perillosa que pot afectar la salut quan s'inhala, s'ingereix i/o entra en contacte amb la pell. A més, és un sòlid altament inflable i pot originar barreges explosives en contacte amb l'aire o amb materials oxidables.

Qualsevol persona que tingui un dubte respecte a aquesta informació o vulgui presentar alguna denúncia, fins i tot de forma anònima, pot contactar amb la Regidoria de Protecció Animal al carrer de Balmes, 8, de 8 a 13.30 hores, al correu electrònic proteccioanimal@ripollet.cat o bé amb la Policia Local.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal