fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
S'inaugura el primer monument dedicat als activistes LGTBI -Societat- 24/07/2017

L'Ajuntament de Ripollet ha dedicat un monument als activistes LGTBI, que va ser inaugurat el dissabte, 22 de juliol, al parc del riu Ripoll, conjuntament amb l'Observatori contra l'Homofòbia, en el marc de la 2a diada LGTBI. Com a un dels impulsors de la Xarxa de Municipis LGTBI, amb aquesta iniciativa l'Ajuntament ha volgut retre homenatge als col·lectius i entitats que, de manera incessant, han lluitat pels drets i llibertats de lesbianes, gays, transexuals, transgènere, bisexuals i intersexuals.

S'inaugura el primer monument dedicat als activistes LGTBI -Imatge 1-S'inaugura el primer monument dedicat als activistes LGTBI -Imatge 2-S'inaugura el primer monument dedicat als activistes LGTBI -Imatge 3-S'inaugura el primer monument dedicat als activistes LGTBI -Imatge 4-S'inaugura el primer monument dedicat als activistes LGTBI -Imatge 5-

L'acte va comptar amb la participació de les principals entitats de l'entorn LGTBI, institucions implicades en els drets d'aquests col·lectius, així com regidors de diferents forces de Ripollet i la destacada adhesió d'entitats locals, que també van llegir un manifest unitari de suport. També hi van assistir l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón; Rafa Homet, diputat delegat d'Educació de la Diputació; Eulàlia Reguant, diputada del Parlament de Catalunya i Joan Mena i Mar García, diputats al Congrés.

Parlaments
Els parlaments de l'acte d'inauguració van comptar amb les intervencions de Fran Sànchez, regidor de Polítiques LGTBI; l'adjunt al Síndic de Greuges, Jaume Saura; Sergi Sanz, president de la Comissió d'Igualtat; Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia; Elena Longares, de la Comissió Unitària del 28 de juny; Joaquim Roqueta, president de la plataforma LGTBICat; Boti García, representant de la Federació Estatal LGTBI, Armand de Fluvià, funtador del Melch, la FAGG i el Casal Lambda i l'alcaldessa accidental, Pilar Castillejo. Tots ells van coincidir que tot i que s'ha avançat molt en els darrers 40 anys, encara queda molt a fer.

Seguidament, es va fer la descoberta del monument, amb les icones del triangle rosa i la bandera de l'arc de Sant Martí i Veus del Vallès, de la Societat Coral "El Vallès" va interpretar diverses peces de gospel. A continuació, va començar una revetlla de ball, humor i música, encapçalada per la lectura coral del manifest de les entitats de Ripollet.

La festa, que va comptar amb la col·laboració de Kanyapollet, va durar fins ben entrada la matinada i va gaudir de les actuacions de La Prohibida, Kika Lorace i la Youtuber Soy una pringada, al costat d'actuacions d'entitats de la vila i altres. La diada havia començat divendres amb una sessió de cinefòrum a la fresca del documental "Lluitadores". La segona diada s'ha organitzat després de l'èxit de la de l'any passat i la bona acollida de la manifestació descentralitzada del Pride i les campanyes "Cordons per a la diversitat" i "Estima com vulguis".



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal