fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Continua l'adequació del reg a les zones verdes de Ripollet -Medi Ambient- 30/06/2017

La brigada municipal de jardineria i Jardinet SCCL, l'empresa concessionària del manteniment de les zones verdes municipals, continuen fent aquests dies les obres d'adequació de la xarxa de reg de tot el municipi. Aquesta adequació té l'objectiu de millorar l'eficiència hídrica i evitar la legionel·losi. Cal recordar que l'Ajuntament aposta per canviar la xarxa de reg d'aspersió per sistemes de reg per degoteig o cintes exsudants, que ajuden a millorar l'eficiència hídrica i eviten l'acumulació d'aigua i la producció d'aerosols.

Continua l'adequació del reg a les zones verdes de Ripollet -Imatge 1-

Els sistemes de reg de degoteig i de cintes exsudants són més sostenibles perquè reguen de forma localitzada a les arrels reduint pèrdues. Així mateix, faciliten els treballs de manteniment perquè redueixen el creixement de males herbes. Aquest reg és el més adient per acomplir el que estableix la normativa sobre la prevenció i control de la legionel·losi a les instal·lacions. El procés d'adequació dels sistemes de reg es fa de forma gradual i, per tant, algunes de les zones verdes es veuen afectades temporalment per la manca de reg.

Al mateix temps, per optimitzar l'estalvi d'aigua es tracta d'utilitzar espècies vegetals de baix consum hídric. Aquest fet també es trasllada a les zones de prat de tot el municipi. És per aquesta raó que els prats tenen un aspecte marronós a l'hivern i en el període de forta calor estival. Aquest color té a veure amb la naturalesa d'aquestes espècies i no pas a la seva mortaldat. Des del consistori s'aposta per aquest tipus de prat en detracció de les gespes tradicionals que requereixen grans consums d'aigua.

La Regidoria de Medi Ambient i Jardineria de l'Ajuntament explica que aquestes són les mesures que es realitzen en tots els parcs i jardins de la ciutat i demana als veïns i veïnes del municipi disculpes per les molèsties que aquest fet pot ocasionar.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal