fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 20 de juliol de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
S'inicia l'avaluació de l'impacte atmosfèric pel trasllat de l'aparcament del carrer de Sant Jaume -Medi Ambient- 28/06/2017

Una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica estarà analitzant l'aire del barri de Can Mas durant dos mesos. El vehicle està estacionat davant l'escola El Martinet i va ser sol·licitada per l'Ajuntament de Ripollet a la Diputació de Barcelona dins el marc del Protocol general del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

S'inicia l'avaluació de l'impacte atmosfèric pel trasllat de l'aparcament del carrer de Sant Jaume -Imatge 1-

La unitat mòbil prendrà mostres per realitzar un estudi de la qualitat de l'aire. Paral·lelament, i per estudiar la concentració de diòxid de nitrogen, també s'instal·laran uns punts de mesura d'aquests components en altres indrets del municipi.

Aquesta unitat mòbil també avaluarà l'impacte atmosfèric de l'eliminació de la zona d'aparcament en les voreres del carrer de Sant Jaume i la supressió d'un dels carrils de pas dels vehicles. Actualment s'ha tret la zona d'aparcament i en els mesos vinents s'eliminarà un dels carrils de circulació de vehicles. Per aquest motiu es prendran mostres abans i després d'implantar aquest canvi en la mobilitat.

Ripollet es troba dins la zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric segons el Decret 226/2006 de 23 de maig. Aquest Decret declara Zones de Protecció Especial a diversos municipis del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental per presentar uns nivells de qualitat de l'aire pel que fa a diòxids de nitrogen o partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres superiors als nivells admissibles per la legislació vigent, amb el consegüent risc d'afectació a la salut humana i el medi ambient.

En el cas de Ripollet, la declaració de Zona de Protecció Especial és a causa dels nivells de partícules superiors als límits admissibles per a la legislació que, a Ripollet, són originats majoritàriament per la combustió dels vehicles.

E.P.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal