fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Una exposició i un documental homenatgen el jove assassinat a l'Hospitalet el 1992 -Societat- 16/06/2017

Aquest vespre s'inaugura al vestíbul del Centre Cultural l'exposició 24 anys de lluita per Pedro Álvarez. Es tracta d'una mostra d'homenatge al jove assassinat el 1992 a l'Hospitalet de Llobregat i que es podrà visitar fins al 27 de juny. Després de la inauguració es passarà el documental sobre aquest cas La ciudad desnuda. En tots dos actes assistirà el pare del jove, Juanjo Álvarez.

Una exposició i un documental homenatgen el jove assassinat a l'Hospitalet el 1992 -Imatge 1-

Álvarez, de 20 anys, va morir la nit del 15 de desembre de 1992 quan acompanyava la seva parella, Yolanda, a casa seva. Després d'acomiadar-se, un cotxe que circulava a gran velocitat va estar a punt d'atropellar la noia. Aquest fet va desencadenar una discussió que va ser resolta pel conductor amb tres trets a boca de canó a Álvarez, qui va ingressar mort a l'Hospital de Bellvitge.

En la causa consta que el sospitós havia protagonitzat un incident violent moments abans de l'assassinat amb un guarda de seguretat de l'Hospital de Bellvitge. En aquest incident, hauria exhibit la seva arma i consta que els testimonis oculars de l'assassinat recordaven tres números de la matrícula del cotxe, coincidents amb la del seu vehicle. Igualment, va ser identificat en una roda de reconeixement com l'autor dels trets.

No obstant tot això, el cas no va arribar a judici i va ser arxivat per "falta de proves concloents" contra l'acusat, entre altres coses perquè la policia no va poder determinar amb certesa absoluta que la seva arma fos la del crim. Milers de persones van sortir al carrer per demanar justícia pel cas i es van tancar a esglésies. A més, cada 15 de desembre s'organitza una concentració i una manifestació per mostrar el ferm rebuig a com s'ha portat el cas.

A Ripollet, el Ple de desembre va aprovar una moció per reobrir la investigació d'aquest cas, així com per donar difusió i suport als actes en solidaritat amb la família del jove mort. Aquestes campanyes posen en valor la gran feina que fa la família i la Plataforma Pedro Álvarez per la seva dignitat, justícia i memòria. Diversos ajuntaments s'han volgut sumar a aquesta demanda i evitar que així pugui prescriure aquest crim, cosa que passarà l'any 2020.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal