fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 21 d'agost de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Un grup d'ornitòlegs llancen una campanya de protecció dels nius de corriols al Ripoll -Medi Ambient- 05/06/2017

Un grup d'ornitòlegs de Ripollet han iniciat una campanya de protecció dels nius dels corriols petits que crien els seus ous a la riba del riu Ripoll. Els ornitòlegs Antonio España, Jesús Alfonso, José Pozas i Naike Abad han construït gàbies de protecció dels ous i han clavat cartells d'avís per a les persones que passegen pel riu.

Un grup d'ornitòlegs llancen una campanya de protecció dels nius de corriols al Ripoll -Imatge 1-Un grup d'ornitòlegs llancen una campanya de protecció dels nius de corriols al Ripoll -Imatge 2-

Els ornitòlegs van explicar que el 2013 van iniciar un treball d'anellament del corriol petit, una espècia protegida que vola des d'Àfrica fins al Ripoll per pondre els seus ous. Els tres ornitòlegs van apuntar que el nombre més gran de parelles de corriols s'han localitzat al curs del riu que passa per Ripollet.

Aquests ous són molt petits i s'assemblen molt a les pedres de la riba del riu, per la qual cosa es confonen i poden ser trencats de forma accidental o bé menjats per depredadors. "Hem perdut uns 68 ous", es va lamentar España. "És un problema bastant greu", va afegir.

Per aquest motiu, els tres ornitòlegs han creat dues gàbies especials per a aquests ocells on poden pondre els ous de forma segura. A més, a prop d'aquestes gàbies han aixecat cartells per conscienciar la gent de la preservació d'aquesta espècia. "També comptem amb la complicitat dels hortolans del voltant", va assegurar España.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, va manifestar la intenció d'ajudar els ornitòlegs l'any vinent "amb accions més concretes". Per això sol·licitarà a l'Institut Català d'Ornitologia ajuda i mitjans per protegir els corriols del Ripoll.

E.P.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal