fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Familiars i afectats denuncien públicament el malfuncionament de les ambulàncies -Sanitat- 24/11/2003

Tres famílies d’afectats pel malfuncionament de les ambulàncies van presentar públicament divendres el seu testimoni en una trobada amb la premsa, organitzada per l’agrupació local del Partit Popular de Ripollet al Centre Cultural. Es van explicar tres casos, el d’un jove que va patir un infart a Cerdanyola, una dona de Ripollet que sofrir un edema pulmonar i un jove paraplègic que va quedar inconscient a causa d'una caiguda a la rambla Sant Jordi. En el primer cas, després d'una llarga espera, els familiars van decidir traslladar el malalt a l'hospital, on més tard moria. En els dos darrers, sí que va acudir transport sanitari, però amb un retard d’uns 45 minuts. Segons el regidor del PP, Francisco Jiménez, “es tracta només d’una petita mostra dels efectes de la precarietat del servei d’ambulàncies que patim a la comarca”.

Familiars i afectats denuncien públicament el malfuncionament de les ambulàncies -Imatge 1-


El cas més greu va ser el relatat per Antonio Martínez, tiet del jove de Ripollet que recentment va patir un infart quan estava a casa d’uns familiars de Cerdanyola. Segons les seves paraules, després d’esperar 40 minuts i que no arribés cap ambulància, el propi Martínez va veure’s obligat a traslladar-lo a l’hospital, on ja no es va poder fer res per salvar la seva vida. La família ha posat el cas en mans dels seus advocats perquè la justícia depuri responsabilitats. Martínez va manifestar amb amargura que d’haver arribat a temps l’ambulància, potser el seu nebot avui seria viu. Marcos Gallán també va explicar el cas de la seva mare, veïna de Ripollet, que haver d'esperar uns 45 minuts, tot i patir un edema pulmonar, posant en perill la seva vida, segons el fill. Afortunadament l’afectada es va poder recuperar. Finalment, Dionisia Fernández va denunciar l’accident patit pel seu fill paraplègic, venedor de cupons davant el Mercat Municipal, que va quedar inconscient després que se li tombés la cadira de rodes. L’espera també va ser de prop d’una hora fins que va arribar l’ambulància. Així mateix, va criticar a les forces de seguretat, que, segons Fernández, també van presentar amb retard.

Amb aquest acte, el Partit Popular i els afectats pretenen sensibilitar l’opinió pública sobre la “precarietat de la Sanitat Pública” i en especial la del servei d’ambulàncies, que, segons el regidor del PP, Francisco Jiménez, “és totalment insuficient”. Jiménez va voler deixar clar que no volien treure profit polític de l’acte, sinó aconseguir la unió perquè la solució arribi l’abans possible. La trobada també va comptar amb l’assistència de representants d’entitats, la Plataforma per la Sanitat Pública i la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Ripollet, Rosa Espàrrach. Des de la Plataforma es va anunciar la recollida de firmes perquè el CAP II també pugui fer-se càrrec d’urgències greus i per exigir a la Generalitat que construeixi un hospital comarcal pel Vallès Sud. Per la seva part, la regidora Rosa Espàrrach va mostrar la seva solidaritat amb les famílies, tot manifestant que “Ripollet no està ben atès sanitàriament”. Tanmateix, va mostrar el seu desig “que quan arribi l’hora de renovar el contracte a finals d’any, la Generalitat passi comptes de tots els problemes que estem patint”, ja que, en opinió d’Espàrrach, “quan la Creu Roja realitzava el servei, funcionava millor".



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal