fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari després de 24 dies de protesta indefinida -Societat- 15/05/2017

El passat dissabte, 13 de maig, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Ripollet-Cerdanyola va celebrar el seu 5è aniversari amb una festa que va tenir lloc durant tot el dia al parc de Rizal. Una celebració que coincidia tot just un dia després de reprendre les negociacions amb Caixabank, fruit d'una protesta indefinida que s'ha allargat 24 dies.

La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari després de 24 dies de protesta indefinida -Imatge 1-La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari després de 24 dies de protesta indefinida -Imatge 2-La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari després de 24 dies de protesta indefinida -Imatge 3-La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari després de 24 dies de protesta indefinida -Imatge 4-La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari després de 24 dies de protesta indefinida -Imatge 5-

La Plataforma social va celebrar els seus 5 anys de lluita, sense deixar de reclamar les 5 premisses de la PAH: paralització dels desnonaments, dació en pagament retroactiva, garantia de subministraments bàsics, parc d'habitatges socials i habitatges amb lloguer assequible. I ho fa fer amb una festa que va endegar de bon matí Rhythm'n'Moyo, amb la seva batucada. Un espectacle infantil, taller de maquillatge, actuacions de cant i ball, dinar popular, diables i més música van ser la resta d'ingredients de la gran festa de la PAH. La Plataforma ha agraït a artistes, entitats, veïns i altres persones a títol individual la seva col·laboració solidària amb l'esdeveniment.

15 dies per a que contesti Caixbank
D'altra banda, des del passat divendres, 12 de maig, la PAH compta enrere els 15 dies de marge que ha donat a Caixabank per a que l'entitat els doni una resposta a les seves peticions de resolució per als casos de l'Encarni i la Maika, amb hipoteques multidivisa i amb IRPH, respectivament.

Multidivisa
L'Encarni, del barri del Pont Vell, té una hipoteca multidivisa. El crèdit és de 208.000 euros signat fa 8 anys i s'ha incrementat fins als 215.000, tot i haver aportat fins al moment uns 90.000 euros. Està pagant una quota d'uns mil euros mensuals, tot i ser una família monoparental.
CaixaBank ofereix dació en pagament amb 3 anys de lloguer de la seva Obra Social. Els afectats i la PAH demanen dació en pagament amb 3+1+1 anys de lloguer social segons barem de la Ley 24/2015.

IRPH amb doble garantia hipotecària
La Maika, de Can Clos, té una hipoteca regida per l'IRPH. També té una quota de 1.000 euros. Deu 180.000 euros i ha intentat vendre's el pis però no li donen per cobrir el deute. Caixabank ofereix dació en pagament amb motxilla de 60.000 euros que carregaria a l'habitatge dels pares. La PAH i els afectats demanen dació en pagament, motxilla de 30.000 euros i préstec que van disposar per a temes personals.

Des de la PAH, que fins ara ha comptat amb el suport dels ajuntaments de Ripollet i Cerdanyola i les PAH d'arreu de Catalunya i Espanya, no descarten tornar a l'acció cívica i pacífica si el resultat no és satisfactori.

Fotos: Comunicació i PAH.
R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal