fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Una trentena de gats esterilitzats en la campanya iniciada al gener des de l'Ajuntament -Serveis- 26/04/2017

En quatre mesos ja s'han esterilitzat 29 gats des que al gener d'aquest any es va posar en marxa el control de les colònies d'aquests animals. Els gats esterilitzats corresponen a les colònies de la carretera de Barcelona, el poliesportiu i part dels horts del riu Ripoll. Està previst continuar la tasca amb la resta de colònies comptabilitzades i les que es vagin localitzant.

Una trentena de gats esterilitzats en la campanya iniciada al gener des de l'Ajuntament -Imatge 1-

Amb aquesta tasca es pretén garantir que les colònies de gats existents als carrers presentin un bon estat sanitari i els animals estiguin degudament esterilitzats. D'aquesta forma, es manté una població estable i s'eviten els problemes associats al zel (com ara les baralles entre mascles, el marcatge territorial o els miols de reclam). També es marquen per a poder-los identificar.

Aquestes accions són dutes a terme per veterinaris que garanteixen la qualitat de l'assistència. En aquest cas, l'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria de Protecció Animal, té signat un conveni amb la Fundació Daina i la protectora d'animals de Mataró i, a més, ha establert un vincle de col·laboració amb les persones voluntàries que alimenten els gats.

Les persones que alimenten els gats han de disposar d'un carnet que les identifiqui per garantir que tant l'aliment que se'ls subministra com les atencions que rebin els animals siguin correctes. L'operació de recollida dels gats es planifica conjuntament amb les persones alimentadores establint unes pautes d'alimentació concretes els dies previs a la recollida i unes cures els dies posteriors a l'operació.

Per tal que aquesta tasca pugui ser eficaç és necessària la col·laboració de tota la població. En aquest sentit cal recordar que els gats són animals protegits legalment i està prohibit qualsevol maltractament sota pena de sanció. Per altra banda, està prohibit alimentar-los sense l'obtenció prèvia del carnet d'alimentador de colònies de gats controlades del municipi. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 935 046 000 o enviant un correu a proteccioanimal@ripollet.cat.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal